Grekisk/Turkisk

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1288
  AvatarAromatica
  Deltagare

  yoghurt…

  Vad är skillnaden?

  Finns det någon skillnad?

  #17431
  AvatarKarla
  Deltagare

  Nja… det BORDE vara så att den grekiska är tillverkad i Grekland och den turkiska i Turkiet, men så är tyvärr inte fallet. De som finns i stora hinkar är tillverkade i Tyskland, både den ”grekiska” och den ”turkiska”. (På samma ställe, och innehållet är förmodligen exakt detsamma, så jag undrar varför hinkarna med ordet ”grekisk” är dyrare…) Det finns ett par äkta grekiska yoghurtar på vårt Coop, Fontana och Fage, men inga äkta turkiska. Trots ordet ”turkisk” är de flesta tillverkade i Sverige. Du får läsa på innehållsdeklarationen och välja den du hittar med lägst kolhydrathalt, oavsett vilken nationalitet tillverkaren har valt att kalla den… 😉 Riktmärket är låg halt kolhydrater och hög fettprocent, som vanligt.

  #17434
  AvatarAnettan
  Deltagare

  ANg låg kolhydrathalt. Var går gränsen på hur hög den får vara?

  #17430
  AvatarKarla
  Deltagare

  Som alltid är riktmärket MAX 5 % kolhydrater. Men det innebär självklart inte att man kan vräka i sig obegränsade mängder, eftersom det är dagens totala innehåll av kolhydrater du måste hålla koll på.

  #17433
  AvatarAnettan
  Deltagare

  Tycker ändå att jag har läst på en del men icke… Tur att detta finns.. 😉
  Så max 5% på en hel dag.

  #17429
  AvatarKarla
  Deltagare

  Nej, men det du köper ska innehålla max 5 % kolhydrater, sen beror det ju på hur mycket du äter av det. 8) Dagsintaget bestämmer du själv, men de flesta brukar nog försöka hålla sig under 20 g kolhydrater totalt per dag. Starta där, som riktmärke, så ser du om ett tag hur det fungerar på dig. En del behöver minska ännu mer och håller sig under 5 g, andra klarar så mycket som 100 g per dag. Det är mycket individuellt.

  #17432
  AvatarAnettan
  Deltagare

  JAHA!!!!

  Älskar redan detta forumet 😀

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.