Grillad kyckling….vad gör jag?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 49 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4660
  magnetiskatankar
  Deltagare

  Jag har en grillad kyckling i kylen. Vill inte äta den som den är utan göra något av den. Vad kan jag göra? Idetorka. Gjorde en fläskfilegryta tidigare idag med grädde och cf, men finna det nåt annat såsigt gott jag kan ta till kycklingen nu om det blir nåt grytigt av den.

  #71660
  war
  Deltagare

  Vad kom du på?

  #71659
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Finns ju fan inget bättre än att trycka en grillad kyckling eller två som dom är! 🙂

  #71642
  evelinas
  Deltagare

  Med bea är det underbart gott precis som den är! Speciellt skinnet! Mmmmm MÅSTE köpa en grillad kyckling idag 😀 blev sjukt sugen!

  #71658
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Helst ska kycklingen vara varm. Jag älskar kycklingarna de har på city gross, där de grillar dem i affären och lägger ut dem i varm förvaring. Det är sjukt gott. Härom veckan var jag dock på Willys och letade förbrilt efter värmeskåpet med kyckling, revben etc, men hittade det inte så jag frågade om det hade grillad kyckling. ”javisst!” sa snubben och ledde mig till kyldisken där de färska filéerna ligger. Man kände direkt när man åt att kycklingen blvit nerkyld nästintill direkt efter grillning och det var nog den sämsta jag nånsin ätit.

  #71641
  evelinas
  Deltagare

  Så har de på mitt ica också! 🙂 Såååå gott med varm grillad kyckling! 😀 Även revben har de så med! 😉 Mums!

  #71628
  ulfons
  Deltagare

  Stycka upp den i småbitar och lägg i en form i hop med lite stekt bacon, häll över cremefraiche och lite tomatpure och sambal. Ugnen i 200 grader ca 20 minuter, ät i hop med kokt blomkål eller nåt annat du gillar.

  #71640
  MsHisingen
  Deltagare

  Brukar äta den som den är, mums, med kryddad creme fraiche till (t.ex. curry cf).

  #71623
  magnetiskatankar
  Deltagare

  Tack för svar!!! Jag smakade på den som den var. Kall och torr. Höll på att spy. Helt ärligt. Jag ska prova äta den som den är- om den är nygrillad och varm. Men detta gör jag inte om. Nej jag kom inte på något att göra med den så jag blev så tacksam när min son åt av den idag till sin pasta och tzatziki som frukost. Den måste ju gå åt!!!!!!!!!

  #71657
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Nygrillad och varm lär du inte bli besviken. Helt underbart.

  #71633
  Solile
  Deltagare

  Ja, nygrillat från affärens varma förvaring är gott, men inte så nyttigt faktiskt. Äter man skinnet får man i sig deras ”krydda” och den är packad med glutamat och andra tillsatser. Plus att den grillade kycklingen ibland har legat där 4-6 timmar innan den hamnar i nåns matkorg. Åker man däremot till affären tidigt på fm, så får man ibland en undergrillad (är det ett vettigt ord?) kyckling och det gillar inte magen! Har hänt mig ett par gånger, att när jag väl ätit in till benen så är där rosa kött. Toooo late! Räserbajset är ett faktum 😮

  Men är man inte så noga med glutamat och sånt skit så är det kanongött (wonder why?) 🙂

  #71656
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Glutamat är inte så vanligt att det är tillsatt. Om du har funnit rosa kött inuti din kyckling så har du enligt lag, mycket nerkortat, rätt att åka tillbaka till affären med den. Att den legat ett par timmar i värmeskåper gör absolut ingenting. Den klarar sig där uppemot en dag utan att det blir någon bakterietillväxt etc att tala om.

  #71639
  Mynlen
  Deltagare

  Hur vet du att det inte är så vanligt med glutamat?

  Men annars är det ganska mycket socker i den där ”smeten” dom brer på kycklingen och revbenen… men gott är det, håller med!

  #71619
  Vodo
  Deltagare

  ta loss allt kött och blanda i en panna med stekt bacon och hackad fräst ölkorv och lök, i med lite corncons, paprika och oliver eller annat valfritt. Kan också hällas över grädde och koka ihop till en gryta. Valfri smaksättning.

  #71655
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  För att merparten producenter har börjat inse att glutamat får kunder att avstå deras produkter, därav börjar det minska.

  Vill man veta vad som är i ”smeten” på just den kycklingen man köper så får man läsa i innehållsförteckningen. Producenterna är inte skyldiga att skriva ut mängder av var krydda etc, men de deklarerade ingredienserna står i fallande ordning när det kommer till mängd. Alltså är kryddblandningen till störst del bestående av socker, om socker är den ingrediens som står först och så vidare.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 49 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.