Halsbränna

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #231
  Avatarmanuelak
  Deltagare

  Började med LCHF-kost i måndags och är således inne på dag 6. Har fått problem i form av illamående och halsbränna :o. Hade lite halsbränna innan jag började men det har förvärrats enormt. Är det någon som har något tips?

  #7752
  Avatarcastru
  Deltagare

  Du kanske får i dig allt för mycket fett? I början brukar man må illa av den enorma omställningen. Vad halsbrännan beror på kan jag inte svara på. Men avvakta lite och se om det blir bättre. Ät fet yoghurt eller fil ibland å se om det blir bättre.

  #7754
  AvatarStalis
  Deltagare

  För mig har det varit tvärtom. innan jag börja med LCHF hade jag fruktansvärd halsbränna och käka pepsid jämt. Under semester så blev det lite ”fusk” och jag åt en del bröd. Halsbrännan kom tillbaka. Är nu åter på banan och mår jätte bra. Äter en smothie varje morgon med ekologisk yoghurt, grädde och hallon, det håller min halsbränna borta.
  Kämpa på 🙂

  #7751
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Det är överproduktion av saltsyra. Oregelbunda tider, starkt kryddad mat och mycket mat – speciellt sent på kvällen – försämrar magmunnens förmåga att hålla tätt.
  Stress samt vad, hur och när man äter och dricker kan orsaka att problemet.
  + mycket Kaffe.
  Pröva med Samarin eller Rennie.

  #7753
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det kan ju hända att halsbrännan beror på att du hastigt har förändrat syra-basbalansen i kroppen. Nu äter du antagligen mer syrabildande livsmedel; kött, fisk, ägg, ost o nötter. Prova att öka de basiska livsmedlen så mycket du har ”råd” med; grönsaker (ovanjordsvarianten) svamp o citron (!)

  #7755
  Avatarmanuelak
  Deltagare

  Tack för alla svar :).
  Jag gissar också på att det är omställningsbesvär. Ska prova era råd och se om jag kan hitta balansen. Fick lite panik igår när det gjorde ont i hela bröstet av brännan och tänkte att jag kanske inte kan fortsätta äta så här. Men i morse ställde jag mig på vågen och den visade 2,6 kilo minus på en vecka ;D så jag bara måste ge det en chans. Har också läst mycket på nätet om diverse övergående besvär i samband med omställningen (dock finns inte så mycket om just halsbränna eftersom de flesta verkar i stället blir bra med LCHF). Jag kämpar på! Tack igen,alla.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.