Har ett mindre problem här nu…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4806
  Solile
  Deltagare

  Idag dök det upp ett ”problem” som jag inte ens tänkt på innan!

  Jag skolar in min plutt på dagis denna veckan, och när det var dags för lunch så dukade dom upp åt mig med. Hade redan tackat nej till fruktstunden, men idag var det köttfärssås och spaghetti så jag tog lite köttfärssås och sallad. Då frågade ju naturligtvis både barn och fröknar varför jag inte tog nån spaghetti? Drog till med att jag inte ”kan” äta pasta… Typ som om jag inte tålde det eller nåt.

  Nu till problemet: Resten av veckan är ju kvar, och jag funderar på hur jag ska göra nu? Vad säger jag till barnen? Ni andra kanske tycker det är en skitsak, men jag vill ju absolut inte att det ska bli någon vild diskussion från t ex de andra föräldrarna. Barn snappar ju liksom upp ALLT och sprider det gärna vidare, hehe! Ska jag ta med egen mat i fortsättningen, och säga att det är nåt i maten som jag inte ”tål” varje dag? Eller??? Och ska jag förklara för fröknarna att jag inte äter kolisar, helt enkelt. Men att jag ändå mörkar sanningen för barnen? Det är ju bara denna veckan och några små vita lögner skadar väl ingen eller? Eller ska jag rätt å slätt ljuga för fröknarna med? Kan bli jobbigt för framtiden känns det som….

  Ge mig råd!

  #74135
  Saris
  Deltagare

  Det där är en så jäkla knepig grej. Var med om nåt, uhm, liknande häromdan. Jag brukar alltid bara säga som det är, jag käkar inte socker för jag mår skit av det, men den här gången ville barpersonalen inte acceptera det.

  ”Jag vill ha en margarita utan socker” sa jag. Alltså, samma ingredrienser som vanligt, bara skippa sockret. Det gick inte, tydligen. Antingen får jag ta en med socker eller så får jag ta något annat. Okej. Visst. ”Jag dricker inget med socker så en vodka-ramlösa, tack”. Får svaret ”Vi har bara kolsyrat vatten men inte ramlösa, går det bra ändå?”. Visst, går lika bra. Får in vad som ser ut som en vanlig drink med vodka och kolsyrat vatten. Tar en klunk, smakar bara socker. Spottade inte ut skiten men frågade om jag fick se på flaskan, då är det nåt jäkla låtsasvatten med socker som första ingrediens. Lackade ur lite, jag är inte vida känd för mitt lugna temperament tyvärr, men frågade bartendern till slut ”så om jag hade haft diabetes, hade du serverat detta?”.

  ”Nej, det är ju farligt med socker för diabetiker”.

  Nästa gång på annat ställe sa jag att jag hade diabetes. Fick en vodka-kolsyrat vatten utan socker. Vet fortfarande inte vad man ska säga asså.

  #74142
  Rosan
  Deltagare

  Jag jobbar på förskola och äter lunch med barnen varje dag, och det är inga problem alls.
  När dom äter sin mat, så äter jag min medhavda matlåda. Jag har inte gjort nån stor grej av det, utan bara sagt som det är att jag inte kan äta samma mat som dom utan att få jätte ont i magen, och det är ju precis så det är ( för jag tror att jag skulle få sjukt ont i magen om jag åt kolhydrater, nu här jag inte ätit det på så länge)
  Barnen har inte haft några som helst problem med detta. Nu för tiden är det ju så många som inte kan äta det ena eller andra, både pga allergier och religioner.

  #74130
  Solile
  Deltagare

  Hmmm, men jag tar med mig en egen matlåda och säger som det är tror jag! Att jag inte äter kolhydrater, att jag inte mår bra av det 😀
  För imorgon är det potatissoppa och det funkar ju liksom inte alls!

  Apropå krogen och att lyckas få det man beställer… I fredags när jag var på krogen så frågade jag om de hade nån light-dricka? Ja, Pepsi Max skulle dom ha fick jag till svar. Men jag är tamejfan inte säker på att det var det jag fick alls. Mådde ju sjukt dåligt i skallen även på söndagen, och det är ju smått otroligt. Tänk om jag druckit rent socker på krogen? Ska fasen köra med den jag med om det blir nån mer utgång: jag har diabetes!

  😀

  #74134
  alfons
  Deltagare

  Då kanske du får det svar jag fick det gör inget om du äter socker det finns medecin om blodsockret blir för högt. Märk väl var en diabetessköterska.

  #74124
  toru
  Deltagare

  Ärlighet vara längst. Du kanske tom kan omvända några vilsna själar… 8)

  #74138
  Mynlen
  Deltagare

  Toru: på förskolan??? ;D

  #74125
  Madde01
  Deltagare

  Får ni äta med barnen varje dag vid inskolning på förskolan? Vi fick bara äta en gång.

  Ibland när det är öppet hus på skolan etc, så får man äta med barnen om man talat om detta innan.
  Jag brukar välja en dag (om det går) när det är ngt som passar mig i matväg eller så går jag hem när de äter.

  Skolan/förskolan har ett ganska stort salladsbord, så jag brukar lägga ganska mkt grönsaker på tallriken, så märker barnen oftast inte att potatisen fattas.

  #74139
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Om fröknarna är väldigt benägna om att veta varför, så tar du dom åtsidan och förklarar. Sedan kompletterar du köttet etc med grönsaker och lägger inte mycket mer vikt vid det. Om du inte uppmärksammar det så mycket själv utan bara lägger kött och grönsaker på tallriken som om det inte vore något mer med det, så tror jag faktiskt inte att ungarna tänker allt för mycket på det, de heller.

  #74133
  alfons
  Deltagare

  I vilka förskolor får du rent kött det är ju nästan kyckling-fisk-kött-burgare med massa tillsatser.

  #74141
  Jannebananen
  Deltagare

  Säg sanningen om någon undrar, avdramatisera! Är väl ingen stor grej? Nu skärper du dig Solile! 8)

  #74129
  Solile
  Deltagare

  Haha, ok Janne! Ingen stor grej för mig egentligen, men kanske för andra?
  Och ja, jag är med och äter varje dag eftersom de strukturerat om på det sättet att man har inskolning 5 dagar istället för 10. Så man kör 5-6 timmar varje dag.

  Men så här gick det idag iaf: På fruktstunden blev jag även idag erbjuden frukt. Då sade jag att jag inte äter frukt. Alla barnen stirrade konstigt på mig, så jag lade till att jag istället äter massor (okej, överdrift) med grönsaker istället. Då frågade en av fröknarna om jag körde LCHF. Så då sade jag att det var så. Inget mer med det liksom. Men de verkade nyfikna och frågade hur det funkade, om jag mådde bättre av det osv… Så intresset för det finns där ute 😀

  Så nu kan jag andas ut och slappna av lite mer!

  #74132
  alfons
  Deltagare

  Jag opererades i onsdags och på uppvaket efter operationer erbjöds jag isglass ja sa att jag åt lchf och flera av personalen sa att dom viste vad det var och att de tyckte det var bra.

  #74128
  Solile
  Deltagare

  Ja, jag tycker nog att det verkar som att även de inom sjukvården fått upp både ögonen och intresset för LCHF 🙂

  #74137
  Mynlen
  Deltagare

  isbitar är nog goda ist för isglass annars 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.