Har gått upp fem kg av lchf

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #510
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Hej! har nyss hittat hit.Behöver lite hjälp. Jag har ätit efter lchf sedan i sommras. Började i juli.
  Jag vägde då 88kg jag är 1.76 lång. Nu väger jag 93kg. Det konstiga är att jag upplever mig som smalare. Har också fått komentarer att jag blivit smalare. Men vågen säger ju något annat. Har även måttat min kropp.Gjorde det när jag började i sommras. Nu visar även måttbandet ung samma mått.??? Jag får också försvara lchfs metod överallt. Även i kontakt med vården. Jag blir varnad för allt möjligt. Risken med cetos att det skulle slita på levern att kroppen blir förgiftad mm. Naturligtvis hjärt kärl sjukdommar. Min man som också samtidigt med mig gick ner 10 kg på lite mer en en mån.Men varför häder inget med mig? Jag är så förtvivlat ledsen för detta. Samtidigt vill jag inte ge upp. Jag har hållt lchf kostråden väldigt strikt. Ätit mindere frukt max en om dagen. Max 5 kolhydrat per 100 gr. Kan nämna att jag äter två medeciner som man kan gå upp i vikt av. Är det förklaringen? Senaste två dagarna har jag börjat äta lite osötat fullkornsbröd lite mer frukt. Men jag mår skit av det. Ont i magen och känner mig uppsvälld. Jag är så tacksam om någon har lite råd till mig.

  #9775
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Tillägg:
  Äter Turkisk Meze på morgonen, med lite kokos på lite solrosfrön. Kaffe med grädde. Lunch är jag lite slarvig med , ibland hoppar jag över frukosten äter då detta till lunch. Middag oftast vid fem tiden kött, kycklig,fisk,falukorv med lågt kolhydratsinnehåll.Oftast med broccoli, annan fryst grönsaksblanning med lite kolhydrater. I bland färska ovan jordgrönsaker. Sås på grädde och smör aldrig mjöl i. Äter aldrig ris,pasta,potatis bröd. Bara senaste två dagarna för jag är så trött på detta när det inte ger resultat. Jag har även mätt mig med måttband men har inte minskat i detta heller. Samma mått som innan jag började med lchf kost i juli. Snälla! vad gör jag för fel? På kvällen framför tv har jag oftast ätit lite hallon o blåbär med lite grädde på eller hemmagjord glass på hallon grädde lite sötningsm. Max en frukt om dagen. Tycker detta är svårast att vara hellt utan.

  #9762
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Hej och välkommen hit

  Jag skulle börja med ändra frukosten till ägg och bacon eller bara ägg om du så vill. Äggen kan du göra hur du vill med. På kvällen kan du ta en kopp kokt vatten och 30 g smör 2 st äggulor i lite kanel och dricka det som thé.
  Börja med en dagbok det är mycket viktigare än man tror, man lurar sig själv mer än man tror… .
  Ät fett mera!! Skippa mjölk produkterna för ett tag skulle jag säga.

  #9774
  Avatarsnurran
  Deltagare

  tack så mycket för svar ska pröva i kväll med den varma äggdrycken jag blir jätteglad om jag får fler tipps

  #9764
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag håller med cathrine att du bör gå över till ägg-frukost. Nu lever du ju praktiskt taget på mjölkprodukter o bär/frukt hela dagen. Prova att vara lite försiktigare med yoghurt o grädde ett tag. Skippa bär o frukt helt, det är godis. Du har att välja på godis eller viktnedgång. Ät middag något senare så blir du inte sugen på något framför TV:n

  #9773
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Tack! så mycket för svar.
  Det är nog så att jag tröstat mig med bär+ grädde. Jag trodde det var ok. Bara lite på kvällen.
  Just nu vet jag inte om jag orkar fortsätta med detta. Det känns som man inte får äta annat än fett. Jag skojade i går till min familj , att snart får jag väl sitta och sleva i mig smör bara!
  Samtidigt så känner jag bara ångest vid tanken att äta kollisar igen.
  Jag testade äggdrycken i går, 30 gr smör, 2 ägggulor+ hett vatten. kardemumma+ kanel i.
  Fick jätteont i magen och mådde illa hela natten. Drack nämligen detta sent på kvällen.
  I går bakade jag poolfiberbrödet. Det blev jättegott. Åt två sådana bröd på morgonen.
  stod mig kanska länge på dessa hade bregott på ost och paprika på. Till middag gjorde jag pytt i panna. Utan potatis såklart. Kött, lite lök paprika brockooli i. Samt lite grädde.
  Jag försöker att hitta vad jag ska äta.Men om jag inte tål mjölkprodukter vad ska jag äta då?
  Kan någon ge mig lite måltidsförslag frukost lunch middag skulle jag vara jättetacksam för den hjälpen.

  #9761
  Avatarcathrine
  Deltagare

  http://www.lchf-forum.se/index.php?board=3.0

  Där hittar du mycket olika jätte goda måltider av alla de slag. Av att du fick ont i magen kan troligtvis vara för du har ätit för lite fett och då reagerade magen såklar. Äggulorna innehåller mycket fett i sig med. Du kan pröva med andra kryddor med om du vill. Du kan minska med fettet och öka på om du vill fortsätta dricka den?

  #9772
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Tack catrin för dina råd. Jag ska fortsätta ska verkligen inte ge upp ännu. Jag tänker att jag har ju hållit på sedan juli. Vill inte kastat bort denna tid. Känner mig bara så osäker. Hur mycket eller hur lite ska jag äta. I början köpte jag Dr Dalqvist och Airams kokbok. Lusläste den. Vilka goda recept. Men igenstanns stod det ju hur mycket man fick äta. Man skulle känna efter skälv. Saken är den att jag tid. ätit bara för att jag var sugen på något. Eftersom jag jobbar hemifrån så skåpåt jag hela tiden. Inte konstigt att jag gick upp. Så när min man hittade i ren desperation på nätet lchf. Så köpte vi boken. Min man var också överviktig. Rund om magen. Medans jag var tjock om lår höfter vader. Har nu minskat något om just vaderna låren men det verkar som om fettet omfördelat sig . Jag har blivit lite större runt magen höfterna är som innan. Det ända jag syndatmed är bär. Jordgubbar hallon med grädde i bland smooti. Jag är svag för frukt. Vet att det är mycke socker i. Så jag har försökt holla detta på max en om dagen bara äpple eller päron . en klementin. Jag har väl det där gammla tänket att det är farligt att låta bli. Ja vet urdumt. Så jag är glad att jag hittade hit. Man har så många mot sig runt om kring. Alla jag känner är oroliga tror jag ska bli sjuk av denna kost. Jag har försökt förklara men nu orkar jag inte längre.
  Detta inlägg blev lite förlågnt ursäkta min dåliga stavning. Jag är dyslektiker. Men strunt samma jag skriver ändå

  #9766
  AvatarVraketmat
  Deltagare

  Jag känner igen mig i mycket av det du skriver Snurran. Jag har själv ätit LCHF i två månader nu, men har knappt rört mig på vågen alls. I början, precis som du, trodde jag det var helt ok med bär och grädde och åt det ofta, gärna lite mörk choklad också. Men ju mer jag läser i böcker och forum så börjar jag förstå att det är lite svårare än jag trodde detta. Nu har jag börjat om på nytt med striktare regler, försöker hålla mig till max 80-90 (min vikt ungefär) protein varje dag, samt inte mer än 20 kolhydrater, resten får vara fett. De enda mjölkprodukterna jag äter nu är smör och ost, ingen grädde eller creme fraiche. Inga bär eller mörk choklad. Försöker hålla energiintaget runt 5-20-75 kolhydrater, protein och fett. Lite tråkigt att behöva börja räkna igen, trodde att jag skulle slippa det med LCHF. Men jag antar att vi alla har olika lätt eller svårt att gå ner, samt har olika saker som fungerar att äta för oss. Jag äter mycket ägg, smör och ost (mycket Pones) och hoppas att det nu kommer gå bättre. Tänkte testa göra kryddsmör idag för att hitta något nytt sätt att få i mig mer fett. En köttbit med en himla massa gott kryddsmör borde ju vara ok! Fortsätt kämpa! Jag tänker inte ge upp än…

  #9771
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Hej vraketmat! Tack för svar. Javisst är det tufft. Tyckte ocså lchf lät som en enkel lösning för att gå ner i vikt. Men tydligen inte. Har oftast fått kämpa här i livet , det gäller det mesta<.
  Kryddsmör har jag testat. Det är faktiskt jättegott. Brukar klämma i ett par vitlöker i smöret röra runt. Vill man frysa in det så klicckar man bara ut det på plastfolie och rullar till en rulle. På det sättet har man alltid i frysen att ta fram. Jag har varit och köpt cocosa ekologisk ren coccus olja. Utan smak , konserveringsmedel ock likn. Vet inte om detta är den coccussmör som man tipsar om här? fanns en annan sort också med mer coccussmak. Jag tänkte pröva ha denna i kaffet i stället för grädde. jag har nu tagit en klunk det smakar starkt kaffe men ingen coccus bra fett. hum?? Märket på burken heter soma?

  #9770
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Ursäkta alla mina stavfel. stavar som en hussa! 😉 ;

  #9769
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Föresten! jag undrar om någon vet om man kan bli tjock av sockerfritt tuggummi? ???

  #9768
  Avatarsnurran
  Deltagare

  Vad jag menar är om man överkonsumerar detta, kan det förklara att jag går upp i vikt? frågan kanske låter knäpp, men jag har varit så van att alltid knapra på något, så då har tuggandet hjälpt lite. Men det har kanske motsatt efekt?

  #9765
  AvatarVraketmat
  Deltagare

  Det är väl en massa sötningsmedel i sockerfria tuggummi, som dels säkert inte är helt nyttiga, dels så kan de väl frisätta insulin pga söt smak.. om jag har förstått det rätt.. tyvärr..

  #9760
  Avatarcathrine
  Deltagare
  Quote:
  Föresten! jag undrar om någon vet om man kan bli tjock av sockerfritt tuggummi? ???

  Nej

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.