Har gått upp i vikt igen

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6066
  AvatarIrerem
  Deltagare

  Jag har ätit enligt lchf i drygt ett år nu (sen august 2011) och har gått ned från ca 69 till ca 61 kg. De senaste två månaderna har jag dock märkt att jag börjat gå upp i vikt igen. Väger kanske 65 kg nu (jag är 161 cm lång). Jag har fundert på vad det kan bero på att jag gått upp i vikt och det jag kan komma på är att jag lagt till nötter på menyn och saft (utan socker). Äter bara paranötter som ligger på 5 kolhydrater och inte några mängder, kanske 2-3 stycken per dag fast de är ju rätt stora.

  En dag kan se ut så här:

  Morgon: Bacon och ägg (ev äggröra) med en skiva low carb bröd (2,7 kolhydrater per skiva) med bregott, ost, skinka eller salami på.
  Lunch: Brocolligratäng gjorde på grädde, cremefraiche och ost (fetaste varianterna) samt fläskfile med grädde och champinjoner.
  Kväll: Bacon och ägg (ev. äggröra) samt 2-3 dl 10% turkisk youhurt samt ca 1 dl bär (blåbär/hallon) samt lite hackade hasselnötter.

  Jag dricker även en del osockrad saft. Vet inte om även det kan vara boven. Har läst att kostdoktorn varnar för såna drycker om man vill gå ned i vikt.

  /Irene

  #91986
  AvatarIrerem
  Deltagare

  Glömde skriva att jag dricker en del kaffe med och jag har mjölk eller vispgrädde i.

  #91981
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag har mycket svårt att tro att 3 paranötter om dagen skulle ge upphov till viktuppgång. Är det inget annat i ditt liv som förändrats på senare tid? Och då menar jag inte med kosten, utan med jobb, motion, stress osv.

  #91987
  AvatarIrerem
  Deltagare

  Nej faktiskt inte. Jag var tvungen att göra mig av med min bil och cyklar nu sedan en månad tillbaks så det är rätt konstigt. Kanske äter för mycket av all mat. Har ju hört att man bara ska äta tills man är mätt men det är möjligt att jag äter lite mer än tidigare. Har lite svårt att sätta fingret på exakt vad det handlar om. Har ju inte gjort några större förändringar tycker jag. Känns lite tråkigt att gå upp så pass ”lätt”. Tidigare stod jag åtminstone på samma vikt även om det var i mesta laget för min längd. Då åt jag rätt bra mat men var en godisråtta och åt mycket smågodis.

  #91982
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Det skulle kunna hänga ihop med cyklandet också. Generellt binder man ju lite mer vätska då man tränar, och kanske kan det även vara så att du lagt på dig lite extra muskelmassa. Motionerar/tränar du i övrig? Förutom cyklandet?

  #91980
  Avatartoru
  Deltagare

  Räknar man på den dagen så skulle jag tro att det totalt blir ganska mycket kolhydrater. Ta bort brödet, creme fraishen och yoghurten några veckor.

  #91984
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag gjorde en överslagsberäkning av din kvällsmat och kom fram till att bacon och ägg (ev. äggröra) samt 2-3 dl 10% turkisk youhurt samt ca 1 dl bär (blåbär/hallon) samt lite hackade hasselnötter innehåller runt 20 fram kolhydrater.

  #91988
  AvatarIrerem
  Deltagare

  Men 20 kolhydrater är väl rätt lagom?

  #91989
  AvatarIrerem
  Deltagare

  Marcus. Jag motionerar inte i övrigt.

  #91990
  AvatarIrerem
  Deltagare

  Limp. Du kanske menade 20 kolhydrater bara för kvällsmålet?

  #91985
  AvatarLimp
  Deltagare

  Just det…

  #91983
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag skulle inte se det som helt omöjligt att du ökar något i vikt om du tidigare inte cyklade, men har börjat med det på senare. Hade varit kul att se hur kroppsfettet förändrats samtidigt också. I många fall kan man ju bli besviken då man kollar på vågen, men att man i själva verket tappat fett, men ökat muskler och vätska.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.