har jag gjort bort mig?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4007
  Avatarcatta
  Deltagare

  jag har precis ätit 50 g 70% choklad tillsammans med ungefär 1,5 dl vispad grädde, jag har dåligt samvete, har jag fått i mig alldeles för många kolisar???

  Kan berätta att jag ätit ca 50 g keso, 1 kokt ägg, 4 skivor nötrulle, 1 kopp te med 1 msk grädde till frukost.
  Till lunch blev det 1 stekt hamburgare på salladsblad med 2 skivor ost, dressing och 1 stekt ägg på.
  Till middag kommer det blir blomkålsmos och stekt korv.

  Det känns precis som att allt gått åt helvete just nu, mest med tanke på chokladen och grädden :-[

  #62060
  AvatarAnonym
  Gäst

  Du ska aldrig känna dåligt samvete över att äta något. Det är heller inte meningen att LCHF ska få dig rädd för kolhydrater. Nej, du har absolut inte gjort bort dig. Det är helt ok att äta lite mörk choklad vid speciella tillfällen 🙂 Njut istället av det du äter.

  #62062
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Det värsta som kan hända är ju att du samlar kanske 1kg vätska, men det är ju bara att fortsätta som vanligt imorgon.
  Du har absolut inte förstört nånting i evighet. Alla vi fuskar och unnar oss saker ibland. I lördags unnade jag mig en kärleksmums på cafét, det
  blev ingen katastrof.
  Alla reagerar inte likadant när man fuskar. Vissa måste vara jättestrikta, andra kan ta det lite lugnare. Du kommer att märka hur din kropp fungerar med tiden.
  Oroa dig inte…kör på som vanligt imorgon som sagt.

  #62065
  Avatarcatta
  Deltagare

  Åh tack så jättemycket. Ska genast ta och kasta iväg det dåliga samvetet ;). Jag tror det ligger väldigt djupt det här med att man (jag) får dåligt samvete när man (jag) äter nåt som inte är mat för i andra dieter så är det ju så att man knappt får titta på annat än just maten när man ska gå ner i vikt.
  Tack än en gång!! 😀

  #62063
  Avatarelsabelsa
  Deltagare

  Det där föll jag dit för första svängen när jag inbillade mig att en matsked socker i grädden hade förstört allt för mig. Alla mina kilon förlorade sket jag i och avslutade lchf:en. Tror man söker efter ursäkter ibland. Men den här gången unnar jag mig när jag är sugen! Frusna bär, grädde och choklad kör jag i mixern tills allt är som glass! Annars blir jag en sån där som börjar fundera. Du får tänka: ”så duktig jag är som tog 50g mörk choklad istället för 200g mjölchoklad!”
  I mitt fall tänker jag ofta ”vad duktig jag är som bara unnade mig en öl + 3 glas vin istället för 8 öl!”
  Men unnar man sig alla dagar är man nog ute och cyklar. 🙂

  #62061
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  det är bara att hoppa upp o köra igen, jag hade kanske hoppat blomkål o falukorv med ytterligare kh och stekt en entrecote med smör eller så men! =)) Lycka till

  #62066
  Avatarwar
  Deltagare

  Catta, alla ballar vi ut förr eller senare, men det är ingen mening att älta utan bara fortsätta framåt.

  Vi har ju alla ett gemensamt mål, att må bättre och tappa lite vikt och håll fokuset på det bara.

  #62064
  Avatarcatta
  Deltagare

  Tack så mycket för ert stöd, jag har kastat gårdagen åt sidan och tagit nya tag idag, har försökt minimera mina kh-intag, hittills har det nog gått bra, det blev 1 kokt ägg med pyttelite kaviar, 4 skivor pålägg av nötkött, en kopp te med ca 1 msk grädde 🙂
  Är inte hungrig ännu så jag har inte engagerat mig i någon lunch, tar väl nåt sen men vet inte vad.

  Vägde mig imorse (kanske jag inte skulle ha gjort) och hade gått upp 4 hg.. förhoppningsvis hinner dom bort till på lördag då jag har min vägardag!! 🙂 Jag ska inte fokusera på viktuppgången utan bara på att hoppa på tåget igen. Jag mår ju så himla bra med den här dieten, har annars väldigt besvärlig mage med mycket gaser (är också laktosintolerant) så inte tänker jag ge upp i första taget.

  Vill ännu en gång tacka alla här på forumet som bryr sig, peppar och kommer med bra ideér och är ett enormt stöd! TACK!!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.