Har jag uppfattat det rätt?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4794
  Avatarswingelina
  Deltagare

  Hej allihop!

  Precis reggat mig här på sidan, även om jag under de senaste två månaderna läst en hel del vad ni diskuterar och tipsar.

  Kort om mig, dragits med en stigande övervikt sen ca 16 års ålder, vid 26 års ålder toppade jag på en vikt på 106.7 kilo (1 april 2011). Slog vad med ett gäng kompisar om att gå ner 10 kilo till siste augusti. Siste augusti kom och gick, 18 kilo var borta. Ren kaloriräkning (dvs så lite fett och socker som bara gick, men även väldigt lite kolhydrater). Vissa dagar på gränsen till svält, för att se vågen droppa. Hälsosamt? HA.

  En och en halv månad med lchf nu. Droppade två kilon första två veckorna, nu står det still, snarare gått upp ett kilo igen. Dock tror jag att jag äter precis som jag bör, men kanske man skulle skippa mejeriprodukterna. Har dock ett jobb där jag är på olika ställen hela tiden så blir lite klurigt att ordna med mat. Vill dock poängtera att jag aldrig äter mer än 20 g kolhydrater per dag.

  MEN!

  Nu till min 'fråga'. Jag har ju droppat min största övervikt (20 kilo under ett halvår, nu har jag kanske en femton sexton kvar tänker jag mig) och äter nu lchf, utan större viktnedgång. Som jag har förstått det så 1) har min kropp levt på 'svältdiet' och därför tar det längre tid för min kropp att lita på min nya kost. 2) Stabiliseringsperiod för alla, olika lång för alla? 3) Mejeriprodukter kan ställa till det. 4) Den större delen av min övervikt är borta, tar längre tid med resten?

  Ska jag köra på som jag gör och invänta resultat, eller är det något jag gör 'fel'? Men jag tror inte det, har kollat mitt matintag och ligger på ca 75-80% fett per dag, och ytterst lite kolhydrater.

  Och en sista fråga, i början ville jag inte träna medan min kropp bytte bränslesystem. När min förkylning gått över, är min kropp redo att börja springa igen då? Vill ju inte komma halvvägs och energin bara dör.

  Förlåt för långt och säkert rörigt inlägg. Så många frågor. Så lite svar. Vill väl egentligen bara ha nån kommentar om att jag har rätt för mig. Får väl se vad det blir 🙂

  Kram på er, alla fettälskande filurer!

  #73912
  AvatarH.Andersson
  Deltagare

  Glöm inte av att mäta dig också, inte bara väga dig.

  #73911
  AvatarSolile
  Deltagare

  Håller med, glöm inte mäta dig oxå!

  Men alla dina punkter stämmer. Det är bara att köra på. Vad gäller mejeriprodukterna få du testa dig fram helt enkelt. För mig tex spelar det ingen roll att jag äter en del mejeriprodukter. Inte som jag märkt av än iaf.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.