Har ni märkt några andra effekter (förutom viktminskning) av att äta LCHF?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Har ni märkt några andra effekter (förutom viktminskning) av att äta LCHF?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2234
  AvatarLilla jag
  Deltagare

  Både positiva och negativa effekter vore intressant att höra 🙂 Har t.ex huden blivit mindre torr eller har den onda leden slutat värka så illa? Eller är du konstant förstoppad och får fler finnar?
  Ja ni förstår upplägget 8)

  #35821
  Avataralfons
  Deltagare

  Bara positiva saker utom de första dagarna. Jag har blivit av med högt boidtryck slipper medicinera mot diabetes har inte ont av min artros i händerna.

  #35824
  AvatarKicks
  Deltagare

  En sak som märks är att pengarna räcker längre för nu lägger jag inte en massa pengar på godis varje dag… ;D Det var förmodligen inte det du fråga efter men jag tycker att det är lite kul.. 😉 Fysisk så tycker jag att jag sover bättre och känner mig inte lika stel som förut. Min migrän har tyvärr dock inte fattat att den ska lugna ner sig…än hoppas jag.

  #35811
  AvatarFranke
  Deltagare

  Slipper daglig magvärk, samt (inte hundra på att detta är pga lchf då jag inte riktigt minns när det slutade) blivit av med ganska rejäla hudbesvär.

  #35827
  AvatarLilla jag
  Deltagare

  Själv hoppas jag att på sikt bli av med smärtan i höfterna! Kan kanske inte bli av med allt eftersom det är en förlossningsskada i bäckenet som spökar, men jag tror att det kan bli bättre!

  #35812
  AvatarVodo
  Deltagare

  först blev jag cool-lugn i magen, av med pms och ömma bröst. Tyvärr så har de problemen så sakteliga smugit sig tillbaka. Iof så är magen inte riktigt lika illa som med kolhydrater men ändå inte lika lugn som den var vid starten på LCHF.

  #35820
  AvatarIrma
  Deltagare

  Min man säger att jag har slutat att snarka. Jag känner att jag är mer utvilad efter jag har sovit så jag har nog slutat att snarka 😀

  #35819
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Ha! Nu när Irma säger det har min sambo slutat snarka=))

  #35822
  Avataranna75
  Deltagare

  Hej
  Jag har fått igen mensen som var helt omöjlig. Förut hade jag 1-3 gånger per år sen jag börja vecka 2 med LCHF så har jag redan haft 2 gånger.
  Men brukar vara till doktorn en gång per år för att kolla alla värden så det ska bli kul i sommar när jag ska dit och se om nåt har ändrat.

  //Anna

  #35818
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag tror att mina pms och äl problem börjar så sakta minska… hade inga ”klumpar” i min mens sist… inga bölder innan mens… hoppas hoppas detta fortsätter bli bättre!!

  #35815
  Avatargoamarie
  Deltagare
  Quote:
  Min man säger att jag har slutat att snarka. Jag känner att jag är mer utvilad efter jag har sovit så jag har nog slutat att snarka 😀

  kanske därför jag sover så mkt bättre nu…. bor ju ensam och har sällan nån att sova med så ingen kan tala om hur det är :p
  nu har jag hunden men han snarkar värre ön fan själv och han kan inte tala om för mig om jag snarkar mindre eller mera :p

  #35817
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Du får spela in dej;)

  #35813
  Avatarkladden
  Deltagare

  klar förbättring av blodsocker och kolesterol-värdena .

  även blodtryck är lägre och jämnare

  #35826
  AvatarLilla jag
  Deltagare

  Det var väldigt varierande effekter, men de flesta positiva 😀 Man kan ju börja fundera över hur mycket kolhydraterna egentligen påverkar våra kroppar, inte bara blodsockret. Om 10 år säger väl forskarna att vi ska akta oss för kolhydrater för de ger oss cancer 😉

  Jag har ätit LCHF i två veckor nu och jag har inte haft ont i mina höfter på en vecka nu, och jag brukar ha ont åtminstone 3-4 ggr/vecka. Kanske har allt fettet smort upp höftkulan ::)

  #35823
  AvatarGohper
  Deltagare

  Magen är oftast mycket bättre. Det är väl inte så mycket med viktminskningen, men i morse upptäckte jag att jag kunde böja mig ner och knyta skorna utan att vara anfådd!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.