Har precis läst GI Noll…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #48
  AvatarLenaK
  Deltagare

  Den kom igår och jag låg till kl 4 i morse och sträckläste den…kunde inte lägga den ifrån mig. Idag började jag äta enligt bokens rekommendationer. Bacon-omelett till frukost kl halv 8 och jag är inte ett dugg hungrig, trots att jag normalt sett har satt i mig ett par frukter vid det här laget för att hålla värsta hungern stången…det dummaste jag gjort var att börja med Viktväktarmüsli med puffade veteflingor och VV:s egen yoghurt…efter en timme var jag vrålhungrig igen, och då var det nästan fyra timmar kvar till lunch!

  Sten Stures bok är så lättläst att man undrar om det verkligen kan vara så enkelt att gå ned i vikt…vad är haken? undrar någon som jag i hela mitt vuxna liv kämpat med övervikt och fått höra att jag måste äta mindre fett och mer frukt.

  Det enda som oroar mig lite är intervjuer jag läst med personer som rasat i vikt med SSS' böcker, som mår hur bra som helst men säger att de inte orkar träna så hårt, t.ex. gå på gym. Jag älskar att ta en joggingtur i skogen några gånger i veckan, och det vore synd att inte kunna det längre. Det får mig att rensa hjärnan och må jättebra efteråt.

  Hur är det med er som gått ned i vikt med SSS' metoder, har ni märkt minskad ork eller har det inte varit några problem? Det vore bra att få ta del av era erfarenheter så att jag vet ungefär vad som är att vänta, och hur jag kan tackla eventuella svårigheter.

  #6519
  Avataranna1
  Deltagare

  Det är övergångsbesvär. Mina 2 första veckor med LCHF minskade orken, ja, men sedan blir man bara starkare än innan

  #6520
  AvatarGrovah
  Deltagare

  Hej,

  Här står mycket om träning och lågkolhydratskost:
  http://www.kostdoktorn.se/kategori/traning

  Själv tränar jag utan problem både styrketräning och motion utan problem på en ganska strikt LCHF-kost. Dock var det en övergångsperiod i början för min del där man var lite slö i allmänhet, varade ett par veckor om jag inte minns fel.

  /G

  #6521
  AvatarTraningsplupp
  Deltagare

  Det du pratar om är övergångsbesvär.
  Jag hade inte så mycket sånna, men under 1:a veckan tog jag bara lätta promenader för att få röra mej.
  Efter det har jag bara blivit mer och mer uthållig för varje vecka. Jag orkar alltså MYCKET mer idag än jag gjorde före LCHF.
  Igår sprang jag 1.3 mil och skulle lätt kunna fortsätta om inte mina tår fick skavsår :'( Jag kände mej så…pigg och energifull trots en lång vända.
  Förr var det knappt att jag orkade 1 km innan jag ”sprang in i väggen” och behövde påfyllning av kolhydrater!
  Idag tar kroppen från fettcellerna, så därför behövs inga kolhydrater.
  Kan tillägga att jag äter oftast 0% kolhydrater varje dag.
  Funkar perfekt!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.