Hej alla LCHF-vänner! Är ny här:-)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3999
  Aktavara
  Deltagare

  Hej. Jag är en man i 30-årsåldern som verkligen skulle behöva tappa ca 20 kg i vikt. Har även tidigare provat på LCHF och med gott resultat – men jag föll då ifrån efter ca två veckor (dum som jag var…) Livet fortsatte som innan, och jag gick raskt upp mina kg igen, och till och med lite till… Jag är nu förberedd mentalt inför att VERKLIGEN satsa järnet denna gång. Måste helt enkelt ta mig själv samman och göra något åt situationen. LCHF verkar ju vara en fantastisk metod – och kolhydrater har tyvärr varit en stor passion tidigare (inte minst pasta..). Så nu har jag satt upp en dag då jag ska starta. Nu på fredag, 26/8, och behöver då många tips på vad jag ska äta (frukost, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat etc) och även dricka. Till saken hör att jag tidigare ätit mycket bröd och pasta. Så…Önska mig lycka till – Jag tänker verkligen SATSA nu!!! Alla tips är välkomna 🙂

  #62018
  Cornelia
  Deltagare

  Välkommen 🙂

  #62008
  MIXA
  Deltagare

  Välkommen!!! 🙂 Du har ätit lchf mat innan, då har du grunden. Köp böcker om lchf, läs bloggar. Här på forumet finns massor med inspiration. Det är bara att titta igenom. På kostdoktorn får du även massor med fakta. Lycka till! 🙂

  #62014
  Anna 72
  Deltagare

  Välkommen!

  #62019
  Clive
  Deltagare

  Jag är nu förberedd mentalt inför att VERKLIGEN satsa järnet denna gång. Måste helt enkelt ta mig själv samman och göra något åt situationen. LCHF verkar ju vara en fantastisk metod – och kolhydrater har tyvärr varit en stor passion tidigare (inte minst pasta..). Så nu har jag satt upp en dag då jag ska starta. Nu på fredag, 26/8, och behöver då många tips på vad jag ska äta (frukost, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat etc) och även dricka. Till saken hör att jag tidigare ätit mycket bröd och pasta. Så…Önska mig lycka till – Jag tänker verkligen SATSA nu!!! Alla tips är välkomna…

  #62010
  Mynlen
  Deltagare

  bara att börja. Enklare än så är det inte!

  #62007
  mctrollet
  Deltagare

  Välkommen och lycka till!! Kött fisk fågel ägg och skaldjur med smör majjo bea och feta ostar är en bra start=)

  #62017
  Jori
  Deltagare

  Välkommen! Kan rekommendera att du kikar runt på forumet, här finns tips och svar på frågor. Lycka till! 🙂

  #62013
  snurren2
  Deltagare

  Det kommer att gå bra för dig denna gång. Du är motiverad och har du ätit mycket kolisar tidigare så kommer du att få snabb respons på din kostomläggning! Familjen har sammanlagt gått ner 20 kg sedan mitten av juni! Och så bra vi mår dessutom.

  Surfa runt här på forumet så kommer du att hitta en massa tips på vad du kan äta och vad du ska undvika. En bra sida som jag använder för att hitta recept är denna: http://www.lchfrecept.com/Default.aspx Kolla även in ”Livsmedelsdb” på denna sida så lär du dig snabbt vad som innehåller mkt och lite kolisar.

  Lycka till!

  #62016
  war
  Deltagare

  Varför vänta ? Jag började en tisdag till lunch och har inte ångrat en sekund.

  #62006
  Lillnettan
  Deltagare

  Jag tror inte det är så dumt att vänta ibland, faktiskt… 🙂 Har haft flera vänner som bara börjat spontant utan att egentligen veta något om lchf annat än det mest grundläggande, typ ”undvik socker”. De höll på i någon vecka och sen så föll det på okunskap (en av dem åt rätt bra men drack mängder av mjölk, tex.) som i sin tur gav dåliga resultat på vågen. Jag bestämde mig vid årsskiftet och ägnade sen två månader åt att läsa på om kosten, rensa kyl, frys & skåp, skaffa några kokböcker osv. Sen började jag äta lchf 1 mars. Jag säger absolut inte att alla som bara halkar in i lchf-ätandet på ett bananskal är dömda att misslyckas, bara att det kan vara bra att vara förberedd både mentalt och praktiskt.

  #62011
  Ullisf
  Deltagare

  Välkommen och lycka till!!

  #62009
  Gohper
  Deltagare

  När jag började på riktigt så blev det bara så. Och efter som det var så, så var det bara att fortsätta.
  Nu har jag dock samlat på mig en hel del kunskap om kost genom åren. Så för mig var lchf bara ytterligare en ketogen kostvariant. Och efterhand har jag lärt mig mer!

  #62020
  Aktavara
  Deltagare

  Tack allihop för alla välkomsthälsningar! Startade som sagt i fredags med min nya livsstil och är alltså nu inne på min fjärde dag. Tycker det känns fantastiskt bra hittills och jag har fått många bra tips och recept här på forumet. Har beslutat att jag ska väga mig sällan och inte stirra mig blind på vågen. Det blir också mer spännande att väga sig när man hållt på ett tag, tror jag. Känner verkligen att detta är rätt! Äter ca 3 mål om dagen och brukar äta mest på frukosten. Idag blev det en klassiker: Ägg m bacon o bea.

  #62015
  war
  Deltagare

  Kul att det går bra måttbandet är oftast snällare än vågen så mät magen ofta

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.