Hej! Liten presentation

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4094
  Avatarbetty1boop
  Deltagare

  Ny här. Är inne på min fjärde vecka med LCHF. Tyckte första och andra veckan var helt magiska! Mådde utmärkt, inget godissug, inga (ursäkta min ärlighet) gaser i magen som tidigare. Hade lite huvudvärk men annars var allt bara bra. Gick ner 2-3 kg på två veckor och blev supertaggad. Sen kom en dag som jag önskar jag kunde göra om… Jag skulle baka till sonens födelsedag och utan att tänka stoppar jag deg i munnen sen var suget där… Jag kan inte motstå när jag har börjat äta sötsaker. Innan LCHF åt jag godis nära nog dagligen. Nu har det funnits en chokladkaka i kylen i över en månad 😮 Utan att jag har haft en tanke på att röra den. Efter bakinsidenten har jag haft svårt att bli av med suget.
  Igår var det nära krisläge. Jag var SÅ sugen att jag nästan gav upp alltihop. Att vågen bråkar med mig gör inte att motivationen ökar heller. jag brukar väga mig samma dag samma tid varje vecka, nu jobbar jag skift så denna vecka kan jag inte det. Jag brukar ta naken-morgonvikt men eftersom jag jobbar natt så är jag inte hemma så jag kan det. Mens på gång ox, kan det spela in? Känner mig svullen och omotiverad. Jag har lyckats hålla mig ifrån sötsakerna än sålänge och ska fortsätta med det men det är tufft! Funderade på att göra något ”LCHF-snask” till helgen men frågan är om det hjälper eller triggar suget…
  Tips mottages tacksamt =)

  #63434
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Försök hålla ut!! Jag ”unnade” mig i tisdags pga födelsedag och sen dess har jag inte någon dag blivit riktigt bra. Dagen går okej och sen faller jag på eftermiddan. Jag har tyvärr inget bra knep, men funderar på att läsa om matrevolutionen (igen). Det har fungerat förr… Håller tummarna för dig!

  #63438
  Avatarsmrp70@gmail.com
  Deltagare

  Köp hem Mascarpone, en italiensk färskost, och blanda med grädde. Smaksätt med vaniljpulver, kakao och lite hackade nötter. (Testade med paranöt igår och det var jättegott!) Jag brukar klicka i smeten i något litet glas och ställa i kylen. På kvällen när mitt sug sätter i tar jag fram den och äter med en liten tesked. Mums!! Jättegott!!!

  #63433
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Mensen kan säkert ställa till det!

  Äta annars några bitar ost som du dippar i en majjosås, currymajo eller något. När du är sugen menar jag. NÅGOT behöver man då för att dämpa suget, och något fett är bättre än sött.

  #63436
  Avatarwar
  Deltagare

  Man ska aldrig hänga upp sig på enstaka återfall utan se framåt

  #63437
  AvatarJori
  Deltagare

  Va en vis å va envis

  #63439
  AvatarJosse
  Deltagare

  Nu fungerar vi alla på olika vis.

  jag har en dag i veckan då jag får äta lite hur som helst på kvällen.
  Kan klämma i mig vitlöksbröd, cider choklad osv osv.

  Har lite ont i magen dagen efter och fiser en massa, sen tar det några dagar innan viktnedgången kör igång igen.
  Men jag har inga problem med det, det gör att jag känner mig nöjd på veckorna. För jag vet att på lördag(eller fredag) så får jag mitt.

  Dock var det jobbigt när jag bakade muffins till fikat på jobbet och när de andra åt dem.
  Men jag åt en igår och den var sådär djuriskt god! haha. . . suck.

  #63435
  AvatarUllisf
  Deltagare

  Mensen har förmodligen en del med suget att göra. Jag formligen vräkte i mig godis vid två tillfällen förra veckan, kunde inte hejda mig. Då hade jag mens, denna vecka har jag inte ens tänkt tanken på att stoppa handen i godisskålen.

  #63440
  Avatarbetty1boop
  Deltagare

  Tack för all peppning! 🙂 Jag biter ihop och kommer igen. Min mens har alltid varit väldigt oregelbunden så jag vet aldrig riktigt när den kommer. Brukar ha ett enormt godissug några dagarn innan och mycke riktigt även denna gång.
  Igår gjorde jag lite ”godis” enligt Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjöl av Annika Rogneby. Det funkade perfekt för mig! Nötter och 70% ig choklad. Två tre bitar sen var jag nöjd ;D Det bästa är att jag känner det inte som ett misslyckande utan tänker att jag kan unna mig det en dag i veckan. Eller vad tror ni?

  Nu återstår bara att se vad vågen säger om det på onsdag morgon ::)

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.