HEJ..nu börjar min resa..vill ni följa med? ;)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok HEJ..nu börjar min resa..vill ni följa med? ;)

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5199
  AvatarClaudia67
  Deltagare

  Hej provar igen..skrev förut ..men när jag skulle spara eller skicka inlägget…blev jag utloggad!!?
  Hur som helst.. Är en tjej som idag började med LCHF. Har Bantat i nästan hela mitt liv och är sååå trött på det och så fick jag höras om maten som är god och gör att man aldrig känner sig hungrig?! låter nästan lite föör bra för att vara sant..men om man inte provar så vet man inte och tror mig när jag säger att jag har provat allt..sist var det Nutrillet gick ner till 56 men oops så är jag uppe i 62kg igen..Jag är en kortis 159cm så tror mig det låter inte så mycket med det syns 🙁 och nu vill jag en gång för alla gå ner till min ideal vikt vilket är 52kg.. det var det jag vägde innan jag fick barn och det var lääänge sen jag hade små barn hahaha..så tro mig längtar ditt då jag kan ha stork 36 och jag ska ditt!! fast jag måste erkänna att jag är lite rädd och osäker på det här.. menar har alltid levt på light produkter och långsamma kolhydrater..ja, ni vet leva sunt med frukt och bla bla bla…för att sen hamna där med 2kg lösgodis och sen ooops..det var den nyttiga veckan och 1kg till att gråta till!
  Känner ni igen er? Så därför provar jag.. vägde mig idag 62kg …. ätit ägg och bacon till frukost och det blir gräddstuvad broccoli och grillad kyckling och inga..lovar inga light
  produkter..hehehe..
  Är glad för all råd och tips..så snälla tveka inte att skriva!!

  #80446
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Hej och välkommen!

  Helt klart skall du prova på och se om detta passar dig, men var nog med att vara strikt för att skörda framgång precis som med andra läror.
  En sak och nu låter jag som en gammal surgubbe kanske: Snälla försök att bryta ner din text i stycken, det blir såååå mkt lättare att läsa då.

  Kämpa på nu bara!

  #80453
  AvatarTrixan
  Deltagare

  Hej. Åh vad kul. Jag startade också idag. Är en tjej på 35 år. Har en dotter som är snart 7. Har en väldens massa kilon som jag skulle behöva bli av med. Kanske vi kan tipsa och peppa varandra :)) Med vänlig hälsning, Trixan!

  #80450
  AvatarClaudia67
  Deltagare

  ok, surgubbe hahaha ska tänka på det 😉

  #80449
  AvatarClaudia67
  Deltagare

  ja, vad kul. självklart ska vi tipsa och peppa varandra.
  Vi fixar det här ska du se 😉

  #80452
  AvatarTrixan
  Deltagare

  Hoppas det. Känner mig lite lost. Men det ska nog lösa sig. 🙂

  #80451
  AvatarGoranGoran
  Deltagare

  Roligt att fler börjar med detta!

  #80445
  Avatarfrokenfraken
  Deltagare

  Jag är gärna med och peppar. Det här klarar du!:) Sötsuget kommer att komma som ett brev på posten (för mig var det värst dag 3). Fick i princip hålla fast mig själv krampaktigt i soffan för att inte springa till butiken. Men efter det är jag heeeeelt osugen på godis. Känns otroligt konstigt. Och så jävla skönt!:D

  Ett tips jag har är att i början inte äta någon mörk choklad, nötter eller lightläsk. Gjorde det min första runda med LCHF och var mer godissugen så, inte jättesugen, men märker skillnad den här gången när jag lever väldigt strikt!:)

  Lycka till och uppdatera om hur det går!:)

  #80448
  AvatarClaudia67
  Deltagare

  Tack frökenfräken 🙂 ser på din tickerFactory att du gick ner ca det jag vill gå ner. Nu till min frågor..
  Har hört att man kan ”rivstarta” genom att bara äta proteiner med smör?! Jag äter nu ägg och bacon till frukost.
  Till lunch tog jag kyckling och 1dl grekisk yoghurt blandad med 1msk majonäs och nu samma till middag.
  Låter det bra? vad mer kan man äta om man vill skippa kolhydraterna helt?!
  kan man drycka te jag älskar röd te, kan jag fortsätta med det? snäll vore tacksam för svar
  sen kan jag också säga att jag är ute och går varje dag i 50-60min och funderar på att börja med zumba eller något dans.

  #80444
  Avatarfrokenfraken
  Deltagare

  Det är ju väldigt individuellt vad som fungerar för en. Det har tagit mig en stund för att ”hitta rätt” för min kropp. Just nu kombinerar jag LCHF med periodisk fasta, dvs fastar 16 timmar och äter 8 timmar. Det fungerar vädligt bra för mig då jag inte är så hungrig på morgonen. Jag äter alltså egetntligen bara lunch och middag. Lunch kl 12. 00 och middag kl 20.00

  Jag lagar mat en gång per dag och lagar dubbel portion, äter matlåda det som blev över efter middagen.

  Förslag på mat:
  Lax med spenat (smör i spenaten)
  Kjöttfärslåda http://alltomlchf.blogspot.com/2011/03/smakrik-kottfarslada-med-broccoli.html
  Baconlindad kyckling m broccoli, smörstekt vitkål, blomkålsmos osv
  Kött med kryddsmör
  Ägg och bacon
  Omelett med paprika, lök osv

  Och samma till lunch dagen efter då.

  Skrev bara vad jag kom på nu men så kan det se ut! Under fastan dricker jag svart kaffe och i ätperioden kaffe med en skrätt grädde och cocosa (kokosolja). Kaffe med kokosolja är ett jättebra mellanmål om man blir hungrig mellan målen. Det här konceptet har fungerar superbra för mig då jag är precis lagom hungrig (på ett skönt osockersuget sätt) och går ner vädligt bra och fort. Men det är självklart vädligt olika vad som fungerar men kan vara kul att se hur andra äter såkart:)

  Du kan lägga in exakt med gram osv på http://minmat.net/ om du vill veta kalorier osv men det har jag aldrig gjort. Och tänker inte göra så länge jag går ner i önskad takt.

  Rött te ser jag inte ska vara något problem!:) Klicka i lite kokosolja vetja!

  #80447
  AvatarClaudia67
  Deltagare

  Ok, Tack så mycket för all hjälp 😉

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.