Helt ny! Lite hjälp på traven skulle sitta fint! :)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Helt ny! Lite hjälp på traven skulle sitta fint! :)

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #181
  Avatarellen80
  Deltagare

  Hej!
  Har precis hittat hit efter att ha blivit mycket nyfiken på LCHF! Läser just nu Aniika Dahlqvists bok ” Anta din viktigaste utmaning” och det hon skriver får mig att få upp ögonen.
  Jag har ju lite koll på hur detta fungerar men känner att jag vill och behöver veta mer innan jag ger mig in i detta levnadssätt. Denna sidan innefattar bara diskussioner?? Eller?
  Jag tar gärna emot råd, tips, idéer och tips på bra nätsidor om LCHF!
  Mvh Ellen 🙂

  #7254
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Hej Ellen Välkommen hit 🙂

  Fråga vad du ??? vill så hjälper vi dig mer än gärna med dina frågor 🙂

  #7260
  Avatarellen80
  Deltagare

  Hej Cathrine!
  Hmmm….ojojoj, var skall jag börja med?
  Jo, jag lider (och det vill säga LIDER) av mycket övervikt som ”ramlat” på mig på lång sikt.. väger nu 125 (!) kg 168 cm lång och mår sämre än någonsin!
  För att jag skall gå ned i vikt bör jag HELT utesluta kolhydrater? I alla former? skall man drastiskt ta bort dem eller minska succesivt?
  Jag vet ännu inte om jag kan avstå från alla former, tex grovt bröd och kanske k-special, vilket jag älskar. Dessvärre är jag helt säker på att jag är sockerberoende och lider dessutom av PCOS och undrar då , pga sockerberoendet, om det är bättre för mig att succesivt minska…bara för att slippa den värsta abstinensen?

  Nästa vecka efter storhandlingen börjar detta äventyr och då lyder oxå en fråga till:
  Vad för grönsaker skall man helst äta?

  Hmmm…detta var nog allt just nu i alla fall! 😉
  Mvh Ellen

  #7253
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Hej 🙂

  Alla grönsaker som växer under jorden har låga kolhydrater tex. blomkål, broccoli, kål av alla sorter, svamp, obergine, zuccini, mm. Jag kan skicka en sida till dig om du vill kan du läsa i lung o ro ???

  #7257
  Avatarcastru
  Deltagare

  Välkommen ellen, vi är många som är nya här och det är kul att se att vi blir fler som kan pusha varandra. Jag hoppas du kommer lyckas du med. Men eftersom jag är positiv till LCHF så tror jag att även du kommer lyckas. 🙂

  #7259
  Avatarkelda78
  Deltagare

  Hej Ellen, kommer även in på din tråd o läser lite.. jag har googlat fram en hel del sidor om lchf med recept osv.. kan lägga in dom åt dig om du vill??

  är bra att vi är så många som försöker och kan stötta varandra..
  kom på att du aldrig fick ett bra svar på min tråd om jag upplevt det som svårare att gå ner i vikt pga min pco, det har jag då jag har ett väldigt socker behov. men försöker få bukt på det genom att kämpa mig igenom veckorna utan godis o dylikt, ska börja på lchf inom kort o hoppas att det kan hjälpa mig..

  #7255
  Avatarsessanfido
  Deltagare
  Quote:
  Hej 🙂

  Alla grönsaker som växer ÖVER jorden har låga kolhydrater tex. blomkål, broccoli, kål av alla sorter, svamp, obergine, zuccini, mm. Jag kan skicka en sida till dig om du vill kan du läsa i lung o ro ???

  #7258
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  om det är bättre för mig att succesivt minska…bara för att slippa den värsta abstinensen?

  Sluta tvärt! Då blir pinan kortare o risken att du trillar dit mycket mindre.Man kan jämföra det med att sluta röka;hur många lyckas med det genom att dra ner o t.ex feströka.Nej,då är du där igen.
  När det gäller bröd o k-special får du fråga dig vad du älskar mest;dom kolhydratbomberna eller din hälsa.Jag kan trösta dig med att äter du LCHF rätt med kött, fisk, ägg, fett o ovanjordsgrönsaker kommer du varken att sakna eller ha plats för dom grejerna i din kost. Lycka till 😀

  #7256
  Avatarlatte
  Deltagare

  *ellen
  jag brukar knapra på lite fläsksvålar det ger mej känslan av lite ¨knäckebröd¨Mitt svåraste va att sluta med pastan för jag verkligen älskar det 😛 (eller ska jag säga beslutet att sluta äta det). För suget finns inte efter det. Och jag har ingen våg så jag mäter mig och har så ledes minskat ett antal cm över min kropp.Jag känner mej pig och nästan dansar fram.Så jag tycker du ska sluta helt med allt vad kolisar är.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.