Helt ny på det här

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #658
  AvatarQuirkz
  Deltagare

  Hej tänkte börja med Lchf i dag. Och jag är inte säker på vad man får äta och inte har lärt mig att man inte ska äta potatis ris pasta och inte äta grönsaker som växer under jorden. Men då kommer frågan hur myckey fett ska jag äta varje dag är 194 lång och väger 124 så jag äter ganska bra om jag får. Kan det bli så om jag äter för mycket så går jag upp i stället? Behöver hjälp med tips och mat rätter

  #11577
  AvatarBigDog
  Deltagare

  Tjena,

  sitter själv lite i samma båt! 129kg, 181cm…

  Började lite mer på allvar för en vecka sedan och det hela känns rätt så bra. Känner inget behov av potatis, ris och paste. Ej heller något bröd eller för den delen godis.

  Jag läser just nu väldigt mycket om LCHF på nätet för att få inspiration.

  Mina frukostar består oftast av tonfisk och majonäs. Alternerar ibland med kokta ägg och yogurt med solrosfrön.

  Vi får väl stötta varandra under resan mot ett njutningsfullt liv!

  //Anders

  #11576
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Kolla runt på forumet så kommer du att få svar på många frågor.. Men för att svara på din fråga om fett, NEJ, du kommer inte att få i dig för mycket om du slutar äta när du är mätt… (de första dagarna kan det hända att du känner en konstant hunger och bara stoppar i sig men när kroppen väl har vant bort sockret kommer du att märka att du är mätt längre/fortare på maten…) Att få i sig för mycket fett är inget du behöver vara orolig för (sen måste du ju givetvis tänka lite på vad du äter så att du får i dig proteiner, en liter bea-sås till middag kanske inte är bra som enda näringskälla 😉 )
  Om du utesluter kolhydrater så säger kroppen till när det räcker med fett.

  Lycka till

  #11575
  Avatarwantingmemories
  Deltagare
  Quote:
  jag är inte säker på vad man får äta och inte

  Du får äta vad du vill, men om du ska äta enligt lchf så bör du vilja välja bort:
  -pasta
  -ris
  -potatis
  -bröd
  -underjordsgrönsaker (typ rotfrukter)
  -frukt

  till att börja med. Sedan kan du börja se till näringsdeklaration när du handlar och undvika varor som har ett högre kolhydratinnehåll än 5g kh/ 100g. Man ska försöka äta färre än 20g kh per dag när man äter enligt lchf-metoden.

  Quote:
  hur myckey fett ska jag äta varje dag

  Det finns siffror på hur man ska balansera sin kost, alltså hur många procent som ska vara fett i varje måltid, men till en början så kan du helt enkelt börja med att byta ut margariner och oljor mot riktigt smör, mjölk mot grädde osv. Välj aldrig light-produkter, utan ta de med mest fett (men se upp för kh-innehållet). Var inte rädd för att äta för mycket fett, du kommer sluta äta när du blir mätt och därför inte få i dig för mycket.

  Quote:
  Kan det bli så om jag äter för mycket så går jag upp i stället?

  Ja. Men förmodligen kommer du efter några dagar/en vecka ha vant dig så pass bra vid lchf-kosten att du äter 3-4 mål mat om dagen som är fett- och proteinbaserade och därför mindre än dina gamla vanliga mål, och därför kommer du gå ner. Du kommer också bli av med ditt sötsug. Ge alltså dieten en månad eller två innan du förkastar den, om du skulle få för dig att du vill göra det.

  Quote:
  Behöver hjälp med tips och mat rätter

  Det finns massor med recept under olika kategorier här i forumet, kolla där. 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.