Helt nybörjare

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 31 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3157
  AvatarMammaLelle
  Deltagare

  Hej på er!
  Jag har en hel del frågor och genom att söka på det man undrar så känns det inte som om jag blir så mycket klokare direkt. 🙂

  Jag har börjat lite lätt med LCHF. Jag har börjat med att ta bort pastan, och försöker undvika i så stor mån som möjligt att utesluta socker.
  Jag har inte börjat strikt ännu, utan tar det lite lugnt och minskar mängden kolhydrater lite i taget. Jag har heller inte orken så mycket som jag jobbar att ta tag i detta just nu, därför börjar jag i liten skala.

  Jag känner inte att jag saknar pastan och potatis när jag äter mat, men saknar ketchupen. Och det beror väl på att den innehåller så mycket socker och jag är socker beroende? Jag kan känna efter en helg med stort intag av godis och sånt att jag känner mig uppblåst och jag känner att min kropp inte mår så bra men jag kan inte sätta fingret på vad det är. Någon som känner likadant efter ha ätit tex godis?
  Jag älskar mjölk, och vet med mig och att vissa dagar dricker jag för mycket mjölk, men jag älskar verkligen mjölk. Läst att det innehåller för mycket kolhydrater, men det är som det känns nu det enda jag har svårt att avstå från. Jag har svårare att sluta dricka mjölk än att sluta röka. Hur gör ni andra med mjölken?
  Jag och min son älskar hemmagjorda sylter, som jordgubb och blåbärs sylt. Vi brukar göra sådant på sommaren. Sylt är vad jag förstår sådan man ska utesluta? Men helt behöver man väl inte utesluta jordgubbar och andra bär? Jag tror inte jag klarar av att vara superstrikt, och om jag äter bär och kanske någon gång ibland det hemmagjorda brödet jag gör till min son, ”förstör” man något? Jag har tidigare provat pulver dieter och då om man kom ur ketos så var man tvungen att börja om.

  Jag vill verkligen lägga om min kost inte enbart för viktminskning, utan jag tror att detta kan vara min grej.
  Jag får ofta ont i magen när jag ätit mycket pasta och bröd å likande, jag har kollat och jag är inte allergisk mot vare sig gluten eller laktos. Det här verkar inte vara så avancerat, nåt som man lätt kan falla in och fortsätta med trots man uppnått det man velat.
  Jag tänkte lägga till träning efter ett tag, men funderar på vad jag ska träna, eftersom jag går väldigt mycket om dagarna, är städare och det i såg är inte ett muskel tungt jobb, utan mer mycket steg och upp och ner när man städar, så jag tänkte lägga på lite spinning, core och lite styrketräning. Kan det vara nåt lagom?

  Jag ska bara komma med en avslutande fråga innan jag skriver så mycket att ingen orkar läsa 🙂
  Har sett ett recept på blomkålsmos, funderar på om man kan göra liknande med broccoli? Just nu i skrivande stund blev jag osäker på om broccoli tillhör bland det som inte innehåller kolhydrater..

  //Lelle

  #49100
  AvatarMammaLelle
  Deltagare

  Glömde några frågor 🙂
  Vet någon det finns ”okej” majonnäs i butik?
  Jag jobbar mycket natt och måste äta nåt under natten, vad tycker ni att jag då ska äta?

  #49084
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Många frågor, jag glömmer säkert att svara på några.
  Du får först fundera på vad syftet är med att äta LCHF för din del. Viktminskning, må bra, eller vad du nu kan hitta på. Först då kan du börja bestämma hur du vill äta LCHF.
  Om du ska gå ner i vikt, får du se till att bli striktare än om du bara vill må bra. Då får du klura ut nivån där du mår bra på.
  Sylt, även hemgjord är väldigt mycket socker, och socker är väldigt mycket kh, så tja, inte riktigt bra nej. Bär kan man äta men inte heller obegränsad som förr.

  Vad beträffar mjölken, det är även helt upp till dig, men om du resonerar så här att varje glas mjölk innehåller 6 (eller var det nu 8) gr kh rusar det iväg väldigt fort med kh-erna. du KAN då dricka mjölk men får vara återhållsammare med andra saker. Beroende på vilken kh nivå du vill ligga.

  OM du vill köra LCHF för viktminskning tänk då på att du efter att du nått ditt mål kanske kan vara litet mindre strikt och äta/dricka då och då sånt som du gillar. Men LCHF är väldigt mycket (enligt mig då) ett sätt att komma underfund mera med maten och sitt eget beteende vad beträffar maten. t.ex. ditt mjölkdrickande har en orsak, om du förstår hur ”dåligt” (riktig dålig är en inte men den innehåller för litet fett) den är så går det lättare att avstå.

  Sista frågan, om majonnäsen vet jag inget då jag bor i holland. men nattmat kan jag råda dig en äggwrap med god fyllning. Borde vara gott på natten.

  #49078
  Avataralfons
  Deltagare

  Varför vill du äta lchf vill du gå ned i vikt så är det så att vad du än väljer för diet så är det vissa saker man måste avstå från

  #49081
  AvatarMarcus
  Deltagare
  Quote:
  Varför vill du äta lchf vill du gå ned i vikt så är det så att vad du än väljer för diet så är det vissa saker man måste avstå från

  Det här var då ett kraftigt generaliserande, man kan gå ned i vikt på vilken diet som helst. Hade så inte varit fallet hade vi inte haft svält i flera världsdelar.

  #49077
  Avataralfons
  Deltagare

  Så kan du väl inte säga om jag äter vv så avstår jag ju från vissa saker äter jag lchf är det ju annt jag svstår från

  #49080
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Vad jag menade var att man kan äta vad som helst, och ändå gå ned i vikt. Sen att det finns många olika metoder som utesluter alltmöjligt är jag medveten om, men det är ju ens eget val om man vill utesluta något eller inte.

  #49076
  Avataralfons
  Deltagare

  Okey fattar

  #49079
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Eftersom jag högg ned på Alfons inlägg pga av något av nästan akademisk betydelse så kanske huvuddelen av det egentliga budskapet gick bort, och jag ber om ursäkt för det.

  Du får nog vänja dig vid tanken att avstå viss saker som du är van vid för att följa den här dieten mer ”renlärigt”. Vissa saker är ju dessutom inte så fördelaktigt att äta enligt de flesta dieter, bland annat sylt. Att däremot ta vara på bär och äta tillsammans med grädde eller liknande vid några tillfällen ser jag personligen inte som något större problem, men nu kanske jag får pisk för det. 😛

  #49075
  Avataralfons
  Deltagare

  Nej då det är ju jätte br igentligen kan man äta allt men inte alltid

  #49072
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag tror du måste fundera mer på varför du vill äta lchf och vad du är beredd att ”offra”… självklart kan man äta bär, men inte varje dag kanske… Ge det en 4 veckor strikt så du kommer in i det och välj sen vilka ”synder” du tycker är värt=).

  #49099
  AvatarMammaLelle
  Deltagare

  Ätit ganska bra enligt LCHF de senaste dagarna, och jag känner ju knappt någon hunger, äter lunch och middag trots att jag inte känner mig hungrig. Men jag blir inte super mätt iaf efter maten och jag känner mig mätt länge helt enkelt. Jag känner inte att jag saknar kolhydrater på tallriken, saknar mjölken, men jag är beredd på att avstå från den och allt annat som behöver avstås från för att gå ner i vikt. Sedan får jag se vad jag kan lägga till och endå behålla min vikt. Det här känns som min kost helt enkelt. Min mage mår bra så jag är nöjd 🙂

  Idag har jag ätit detta, ser det bra ut?
  Frukost
  äggröra (två ägg och ½ dl grädde)
  ½ pkt bacon
  ½ avokado

  Lunch
  1 avokado
  någrå körsbärtomater
  ½ gul paprika
  ½ keso naturell ( hade inte möjighet att blanda med crème fraiche, behövde komma på nåt snabbt på ica)
  typ 50 gram hackade chashew nötter

  Middag
  Stroganoff (rester från igår, utspädd med en skvätt grädde, lagad utan ketchup)
  broccoli, ärtor, ½ paprika ( halva tallriken)

  #49087
  AvatarNadja
  Deltagare

  Ser mycket bra ut! Vad duktig du är 🙂

  #49083
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Nja, lunchen.. var är fettet? och ganska mycket kh…

  #49086
  AvatarNadja
  Deltagare

  Var är det för mycket kh förutom nötterna? *vill lära sig allt som går* 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 31 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.