Helt plötsligt dåliga resultat

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5533
  AvatarStybbe
  Deltagare

  Hej! Hoppas någon kan bringa klarhet i mina funderingar.
  Jag har sedan 14 månader ätit enl. LCHF. Initial startvikt var 96 kg som relativt snabbt reducerades till 87 kg. Därefter tog det stopp. Jag tappade inte ens ett halvkilo mer. Men jag var nöjd med detta resultat (är 185 cm lång). Dieten har fungerat ypperligt för mig. Jag har en dag i veckan, vanligtvis under helgen, unnat mig en slarvdag där jag tillåtit mig att äta chips, dricka några öl alt. glas vin. Ätit någon enstaka brödskiva osv.

  På efterföljande måndagar har alltid vågen svarat med 89 kg som efter c:a 3-4 dagars strikt LCHF återigen visat på min målvikt 87 kg. Detta har alltid fungerat. Nu har familjen genomfört en fjällresa där det under tre dagar blev relativt slarvigt med ett högt kolhydratintag (detta var c:a 6 dagar sedan). Efter hemkomsten från detta visade vågen på närmare 90 kg. Nu har jag sedan denna hemkomst varit stenhård med ett LCHF-intag med något begränsat fokus på kaloriintaget= ätit mindre än tidigare. Jag har under de fyra senaste dagarna promenerat drygt en mil om dagen. Jag har inte gått ner i vikt på samma sätt som fungerade tidigare. Jag har snarare gått upp. Morgonvikten står fortfarande på 90,4 kg trots dessa insatser.

  Vad gör jag för fel?
  Är kroppen i obalans?
  Har den hastigt igångsättandet av löpning/promenader gjort att jag binder vätska i högre grad än tidigare?

  Har någon teorier om vad detta beror på? Börjar i ärlighetens namn känna mig lite orolig.

  #85533
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag tror (vis av erfarenheten) att om du bara fortsätter att äta bra, så kommer du snnart att gå ner i vikt
  igen.

  Lycka till!

  #85536
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Räkna på all energi du stoppar i dig och relgera intaget efter resultat och önskemål.

  #85535
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Ge det lite tid! Det var väl bara 6 dagar sen du åt kolhydrater? jag skulle aldrig kunna äta kh 1/ggr/veckan! Äter jag tex pizza (inte en hel, det orkar jag inte) så tar det för mig minst två veckor innan jag börjar gå ner igen…

  #85534
  AvatarCCA
  Deltagare

  Säger som VeronicaS ge det lite mer tid. Fuskar jag en dag tar det ca 1vecka att komma tillbaka till ursprungsvikten och ytterligare några dagar för att i bästa fall börja förbränna igen. Är du van att prommenera sedan tidigare annars kan det kanske spela in oxå. Jag har inte märkt någon skillnad när jag prommenerat, däremot när jag böjade varva prommenader med löpning ställde sig vågen still troligtvis för att den binder vätska. För trots att vågen står still är det många runtomkring mig som säger att det ser ut som jag tappat ytterligare i vikt.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.