Hemmagjord majonnäs?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5540
  AvatarZima
  Deltagare

  Hur fasen lyckas man med det? jag har gjort egen majonnäs många gånger, med bra resultat. Men sista tiden så bara misslyckas jag, och det blir ”soppa” av allt. Och jag fattar ärligt talat inte vad jag gör för fel? Jag är noga med att alla ingredienser är rumstempererade etc. men det hjälper inte. Och jag har provat lite olika varianter med bara äggula och med hela ägg. Samma resultat ändå. Till slut ledsnade jag på att göra egen, så numera köper jag.

  Hur gör ni majonnäs? Vilken olja använder ni, och vad för ägg (om det kan ha betydelse) och vad smaksätter ni med?

  #85592
  Avatarulfons
  Deltagare

  Tre äggulor, 1 tsk vinäger, 1tsk fransksenap lite salt och rapsolja. Vispar upp allt utom oljan först, sen häller jag i oljan sakta medans jag visspar. Elvissp eller stavmixer, spelar ingen roll bägge brukar funka. Jag har alldrig rumstempererade produkter mer än oljan som står i skafferiet, har som alldrig den framförhållningen när jag ska laga mat.

  #85590
  Avatartoru
  Deltagare

  Samma recept. Elvisp med hög fart. Ägg direkt från kylen och rumstempererad olja.

  Jag har aldrig misslyckats.

  #85591
  Avatarduckling
  Deltagare

  Egen majonäs är bland dom enklaste sakerna man kan göra själv.
  Själv brukar jag knäcka ett helt ägg i en hög bägare, lite fransk senap och nypa salt och peppar. Sedan slår jag på oljan, ca 3 dl, sätter i stavmixern längs ner (där ägg och senap ligger). Drar på högsta hastighet och höjer sakta mixen, noggrann att det blandas ordentligt. Det hela tar inte mer än 20 sekunder.

  Fördelen med en färdigköpt majonäs är att den är mycket hållbarare än en hemmagjord, vilket kan vara bra vid gratinering osv.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.