Hjälp!!!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 85 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1964

  Har nu ätit LCHF i 4 veckor. De första två veckorna gick jag ner 2,5 kilo 🙂 vägde mig vecka 3 och då hade jag gått upp 1,5 kilo 🙁 Försöker att äta så mycket fett som jag kan och jätte lite kolhydrater. Och när jag ser att det är potatis eller så i något, så äter jag ingenting utav det. Kan det vara det som är problemet? Äter jag för lite och därav får i mig för lite fett?? Vägde mig nyss och vågen stod fortfarande på 80 kg 🙁 Är 167 cm lång och ska inte väga såhär mycket. Alla i min familj har gått ner massor, så varför har jag ökat och står still?? Känner snart bara för att ge upp och börja pulverbanta, vilket inte är bra och det vet jag, men jag känner mig så hopplös och så omotiverad när inget händer :'(

  #30589
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  skriv ner vad du äter=))

  #30625
  AvatarScatman
  Deltagare

  Hur gör du med mjölkprodukter? Det brukar ju vara en riktig bov!

  Även om man inte ska tänka så mycket på kalorier så är det ändå viktigt hur mycket du äter om dagarna.
  Du ska äta dig mätt, men försök att inte äta utöver det!

  #30588
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Tror fortfarande inte på kcal räkning… klart man inte varje måltid ska vara ”spymätt” men ordentligt mätt så man står sej… det blir man fort på fett=))

  #30633
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Får peppa dig genom att säga att du inte är ensam. Det är idag tre veckor sedan jag gick över till att äta LCHF. Första veckan tappade jag 2 kilo för att v 2 tappa 0,6 kg och för att denna veckan endast ha tappat 0,2 kilo… jag tänker dock inte byta mot pulver eller annat för jag vet att det inte är rätt. Däremot tror jag att jag äter för lite fett och då sätts inte fettförbränningen igång ordenligt. Sitter och läser Skaldemans bok om hans viktnedgång och jag tror att det är fettet jag förlorar på… har svårt att äta för dåligt stekta bacon t ex, har även svårt för majjo som smakar för mycket olja.
  I dag gjorde jag dock en gryta på blandfärs och vitkål och den blev supergod så jag tar nya tag. Kämpa på du med och ät mer fett… jag tror det är där det svåraste är i början när man ställer om sig.

  #30602
  AvatarLinda
  Deltagare

  Ja, du är inte ensam..

  Är inne på v.3 nu och jag har tappat 1 kg.. sen pendlar jag ett kilo upp och ytterligare ett kilo ner.. Fattar inget, min sambo som äter samma mat som jag tappar mycket mer än mig i vikt och det är ju inte heller så kul..
  Men som sagt så länge det inte går åt andra hållet får man väll vara nöjd. Men när man läser om alla här som det bara bokstavligen talat rinner av kilon ifrån så kan man en dålig dag känna att man gör allt fel..

  MEN som sagt det är bara att bita ihop och försöka intala sig själv att det bara tar lite längra tid för just min kropp att ta till sig omställningarna 🙂

  Jag är lika lång som du och ligger på 86-87 kg och som du säger ska vi inte väga såhär mkt 🙁
  Men pulverbanta är ingen idé det har jag gjort så många gånger och det är inget som är hållbart i längden!!
  Ge detta några veckor till så ska du se att det löser sig 🙂

  #30587
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Äter ni verkligen lika??? (läs främst mängd smör;)

  #30601
  AvatarLinda
  Deltagare

  Ja jag tror det, jag lagar våran middag och det blir hans lunchlåda dagen efter..
  Jag äter ägg och bacon till frukost och han med.. han äter dock ute på restaurang kanske mer fett där.. men jag kluttar alltid i lite kokosfett i min äggröra bara för att få upp fettet..

  Tycker verkligen vi äter samma men nått måste ju skilja.. jag tar gärna en bit ost när jag kommer hem från jobbet.. kan ju vara att jag är mer känslig på sånt..
  Henke vägde sig i morse och hade tappat nästan ett kilo till så jag var tvungen att väga mig och jag hade gått upp.. eller var tillbaka på 86.7 (87,7vid start)

  Nu när jag läser igenom vad jag har skrrivit så äter han ju faktiskt matlåda på rester av middagen varje dag.. Jobbar inte jag så brukar jag bara äta nått vi har hemma.. Det viktigaste är att han får med mat på jobbet..kanske mister lite på fettet där om jag äter typ tonfiskröra och avokado eller liknande..
  Vad ska jag då äta till lunch? All mat är fryst i portionsförpackningar så som sagt blir det att jag tar nått från skafferi/kyl..

  #30600
  AvatarLinda
  Deltagare

  Tog precis fram två choritzon ur frysen (köttmängden är 95%)
  Och tänkte steka dem i massa smör.. Funkar det?
  Det var det enda jag fick loss, annars skulle jag microtina en kycklingklubba eller tina en fläskfilé, skära av en bit sen frysa ind en igen..
  Men i morgon ska jag jobba så det blir matlåda med kycklingklubba och currymajjo… Men ska tänka på det hädan efter att alltid göra matlåda till mig med!!

  #30586
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Så klart du ska=)) Inte jobbigare att laga 4 eller 6 portioner;)

  #30624

  Skönt att se att man inte e ensam iallafall! Tack för den fina peppningen Linda! Ska föra matdagbok i några dagar och lägga upp det här sen, så får vi se hur det blir. Fast jag tror oxå att jag äter för lite fett, det är väll för att man har trott att det är det som är dåligt, men det är väll något som man får ”träna” bort kanske? 😛

  #30569
  AvatarPrecious87
  Deltagare

  För mig så diffar vikten från dag till dag. Väger ja mig på ex på tis så kan ja väga 3kg mer än vad jag gör dagen efter. Därför vägar jag mig varje morgon när jag jobbar på samma tid dessutom.
  Att man pendlar upp och ner i vikt är naturligt. Det kan vara vätstebalansen som påverkas av bl.a. kost, sömn, allmäntillstånd, hur man har skött magen på senaste, klimat, om man är kvinna och väger sig innan mensen osv osv. Faktorerna är många.

  Det är bara att fortsätta som vanligt för pendlar gör det alltid. Jävligt frustrerande, I know. Keep up the good work och ni ska se att ni kommer fortsätta neråt 🙂

  #30623

  Jaha, har gått upp ett kilo till… Detta är värdelöst. 4 veckor förgäves… Tror inte LCHF fungerar för mig…

  #30632
  AvatarGohper
  Deltagare

  Ungefär som jag. Jag åt för mycket, men det kan lika gärna vara för lite.
  En del hittar rätt direkt, andra inte. För mig tog det nästan 4 veckor innan jag hamnade någorlunda rätt.
  Även om jag har ätit det jag behöver så är jag iofs inte hungrig, men oftast så har jag inga problem att äta två eller tre gånger så mycket utan att bli spymätt. Medans jag har en tydlig hungersignal, så saknar andra den.

  Att väga sig direkt på morgonen när man är nypinkad och glad kan ge mycket inspiration och vägningarna är mer jämförbara. Är man dessutom nysketen då kan det bli ett riktigt WOW!

  Få in morgonrutinen sängen-toan-vågen på våg-dagarna, så att du inte jämför äpplen och päron.

  Ge inte upp, skriv ner allt du äter och dess mängd (vikt) så tar vi det därifrån. Glöm inte eventuella synder 😉 . Utan att veta vad och hur mycket så är det svårt att hjälpa.

  Häng i!

  #30585
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Ja, ja, skriv vad du äter!! och mät dej=))

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 85 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.