Hjälp äter och äter blir ju alldrig mätt! VAD gör jag för fel???

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Hjälp äter och äter blir ju alldrig mätt! VAD gör jag för fel???

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #530
  Avatarmaya84
  Deltagare

  Börjar bli smått orolig det är nu 4 dagen och idag har jag verkligen ökat fett intaget, känns som om jag bara proppar i mig massa fett.

  frukost 3 ägg
  lunch 2 små avokadon
  middag köttfärs med 1 liten avokado någon timme senare yttligare 1 liten avokado blir mycket kolhydrat jag vet.
  sen två timmar senare 2 ägg med smör
  + 3 koppr te med smör, varv en kopp med cocossmör

  Jag äter o äter e det normalt, känns som om jag bara svullnar upp av all fett. Tidgare levde jag enbart på massa frukt, extremt lite fett och väldigt lite mat över huvudtaget. Vilket utlöste hetsätning och snabb viktuppgång från att vara väldigt smal. Nu vill jag bli av med dessa hemska kilona och även kunna känna mig mätt och äta mat utan att det ska leda till hetsätning. Därför valde jag denna kosten. Men nu är jag så orolig för att jag är hungrig konstant och är rädd att jag bara kommer att gå upp mera i vikt.

  Behöver verkligen tips vad gör jag för fel???? Har slutat räkna kalorier för det var jag besatt av tidigare och låg alltid på svält nivå, nu är jag säkert över normal nivå!!! Känner mig helt vilse och ångest och räddsla för fettet Suck

  #9835
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Du har tydligen inte läst alls om LCHF kosten hurdan den är och vad den gör och hur den påverkar. Kommerihåg att du skrev att din kompis hade berättat om denna kost.
  Läs mera om den istället så då förstår du och behöver inte vara konstant orolig.

  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

  http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

  Här är 2 st linkar du kan läsa tex.

  Dr. Annika Dahlqvist är gurun i LCHD
  Dr. Dahlqvist har föreläsningar med om du vill höra henne ngn dag.

  LCHF går ut på att man äter fett fett och åter fett och max.20 kolhydrater per dag

  #9837
  Avatarmaya84
  Deltagare

  Hej cathrine :-känner mig lite tjatig och jobbig, men detta är så nytt för mig tack för länkarna, har varit där och titttat lite får nog läsa på lite :).
  Ja jag vet högst 20 kolisar/dag och det har jag fått idag genom mina avokadon, resten har bara varit fett och åter fett och kött. Så nog är jag på rätt spår men jag är bara så orolig för all fett och att jag är konstant hungrig vilket jag tycker är konstigt när jag äter mer o mycket fett???

  #9836
  AvatarRoy
  Deltagare

  Jag tycker du ska äta mer varje gång du äter. När du steker ägg så i med massor av smör och stek bacon till det. Det är en frukost man kan hålla sig på länge.

  Du ska inte stirra dig blind på hur mycket kolhydrater du äter, kolla istället på om du går ner i vikt (om nu detta är ditt mål).
  Om du inte skulle gå ner i vikt så är det ju bara dra ner på kolhydraterna ytterligare.

  Men jag har också haft perioder när jag varit mer hungrig än innan men det har alltid gått över. Jag tycker du ska lyssna på kroppen och ge den mer LCHF-mat när du är hungrig.

  #9834
  Avatarcathrine
  Deltagare

  maya, kan du kanske börja ha en matdagbok för dig så vore det bra. Det har jag haft o skrivigt ner varje dag alla mina intag ifrån dagen jag började ,ALLT! Vi har här en tråd som heter :vad har du ätiti idag? som du kan skriva i eller för dig själv i ett häfte.
  Sedan kanske det kan hända att man ibörjan blandar med hunger känslan och sug känslan. Man kan ha en riktigt hård sug känsla som man ”tror” att eller blandar med hunger. Man skall klara sig med 3 rätter per dag med LCHF.
  Frukost, lunch o middag allt annat är sug som har tagit makten över dig ???
  Har du lagat olika rätters mat? eller äter du för det mesta samma sak?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.