Hjälp, det funkar inte. Vad gör jag för fel?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Hjälp, det funkar inte. Vad gör jag för fel?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2786
  AvatarKattis
  Deltagare

  Jag har en övervikt på 25 kilo som måste bort, så jag har bestämt mig för att pröva på det här men hitills har det inte gått så bra. På 2.5 månader gick jag ner två kilo. Första 1.5 månaden åt jag bara saker som innehöll under 5 g kolhydrater per 100 g utan att kolla hur många gram jag fick i mig per dag. När det inte hjälpte började jag väga och mäta så jag fick i mig mellan 15-20 g om dan. Det hjälpte inte heller. Sen gav jag upp och åt som vanligt i en vecka, vilket resulterade i att jag genast gick upp nästan 4 kg. Med andra ord så väger jag mer nu än när jag började. Nu har jag bestämt mig för att göra så mkt som möjligt för att greja det och behöver lite hjälp.
  Jag ska hålla mig under 5 kolhydrater per dag tänkte jag. Började i måndags. Hur/vad ska jag äta. Är detta, som jag äteit de här dagarna, bra?
  Frukost: 70 g bacon med 20 g majonäs
  Lunch: 150-200 g fisk, kyckling eller kött. 1 ägg. 25 g smör.
  Middag: 150-200 g fisk, kyckling eller kött. 1 ägg. 25 g smör
  och blir jag sugen på kvällen eller någon gång under dagen en skiva brieost.

  Jätte tacksam för svar, råd och hjälp

  #43400
  Avatarshe-devil
  Deltagare

  Har precis samma problem:(är inne på min tredje vecka nu men inget händer med min vikt,vill gå ner 15 kg.
  Jag har tappat sugen och behöver lite ”pepp” och råd vad jag kan göra för att börja tappa kg.

  #43398
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Jag tycker det ser ut som för mycket protein och för litet fett.. nja inte för litet fett men i förhållande till proteinet

  Någonstanns kan man lägga in allt man äter, minmat. se eller något så får man bra procent av hur mycket av allt du får in dig. Läs runt på forumet här så hittar du sidan nog, och även ”formeln” av hur mycket av allt du ska få in dig!

  #43399
  AvatarMissy
  Deltagare

  Jeg leste i seneste LCHF magasinet at det skal minst være en ratio på minst 1.0 når det gjelder inntaket av fett i forhold til protein og kolhydrater.
  Tex. 50g fett, 45g protein og 5g kolhydrater. 50g/45g+5gh = 1.

  Så se igjennom inntaket og se hva du kommer fram til! Lykke til.

  #43397
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Nja, jag har något med 80 fett i huvudet 🙂 finns nog olika syn på det där! men 50 fett och 45 protein tror jag inte stämmer!

  #43395
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ser bra ut, håller du dej mätt?? kött fisk fågel ägg och skaldjur med smör;)

  #43396
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Det står MINST en ratio på 1.0 om man relaterar intaget av gram i fett till protein och kolhydrater. Det skulle innebär att minst 69,2 E% av det dagliga intaget ska komma från fett, och resten från protein och kolhydrater. Det stämmer väll inte så dåligt med siffran 80 % som det ofta pratas om här?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.