hjälp hjälp

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3730
  Avatarullsi
  Deltagare

  Hejsan, ny medlem här och ny LCHF:are! Har kört LCHF sedan midsommarveckan ca 4 veckor, mådde jättebra i början, kände mig pigg och tyckte att jag tappade ett par kilo, men just nu mår jag sämre än någonsin, alldeles darrig, nästan lite deppig, tycker nästan att kroppen känns svullen istället,börjar misströsta, tycker att det bara är likadan mat att äta hela tiden så snälla ni som gått före ,har ni också upplevt detta kom gärna med några goda råd !!! kram till er alla

  #57302
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag har iofs inte upplevt det du beskriver men jag har läst om flera som upplever samma ”dipp” som du. Personligen har jag alltid haft en ”avslappnad” inställning till LCHF och det har nog hjälpt mig.

  När det gäller maten som du upplever som likadan så kanske det är här jag kan hjälpa till mer än på det känslomässiga planet. Jag får ofta frågan om det inte blir tjatigt med bara kött och fett… Men det finns ju enormt mycket variation om man funderar lite. Gå runt lite i en butik som har bra urval på kött, City Gross är nog den bästa stormarknad jag vet. Där kan du hitta många styckningsdetaljer som är ovanligare på Ica och Coop. Köp på dig lite kul saker som högrev, kycklinglever, strutskött etc. Hem och googla efter recept. I de flesta fall behövs inte LCHF-recept, utan det är bara att ta bort det du vet innehåller kolhydrater och trixa lite.

  I grönsaksväg finns ju riktigt roliga saker som sparris, spenat, blomkål, broccoli och så här års riktigt fin vitkål.

  Så variationen finns där om man letar lite.

  Ett tips kan vara att leta reda på några bra recept till en trerätters middag och bjuda icke-lchfare på den för att på så sätt utmana din kreativitet och samtidigt visa de andra att det är riktigt bra mat vi ”får” äta.

  #57304
  AvatarCilantro
  Deltagare

  Usch vad trist Ullsi! Vad äter du om dagarna, du kanske kan plita ner ett par typiska dagsmenyer så får du säkert hjälp av experterna här.

  Precis som Toru skriver, det finns ju så mycket gott att äta. Kolla på Airams hemsida, tror inte det finns ett recept jag inte vill laga. Lycka till!

  #57303
  Avatarkalaspuffen
  Deltagare

  ja eller gå till biblioteket, dom har lchf-kokböcker ;D

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.