Hjälp, jag tycker det blir dyrt!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3373
  Troll
  Deltagare

  Hej Jag är ny här på forumet.
  Det jag undrar är, om ni andra tycker att det blir dyrt med LCHF.
  Jag tror att LCHF skulle passa mig, men som sagt ….
  Snälla, någon ge mig några tips om att dra ner kontot.
  Häls. Troll 🙂

  #52523
  Lillnettan
  Deltagare

  Här hemma, där jag äter lchf och maken äter lchf + pasta och bröd ibland, så tror jag att matkostnaden är ungefär likadan som förut, kanske 3-500 kr dyrare i månaden som då går till tex. dessertostar, kryddor, tapas, nån fin olivolja, rödvin, ekologiskt kött och ekologiska grönsaker/bär som man egentligen inte behöver köpa om man inte vill. 🙂

  Smör, ägg, grädde, köttfärs och bacon är inte särskilt dyrt. Kött, lax, kycklingfilé och sånt kan man bunkra i frysen när det är specialpris, likaså ost.
  Vi sparar pengar på att inte köpa godis, glass, snacks, frukt eller skräpmat, typ pizza. Vi upplever också att vi äter så pass god mat hemma att det inte lockar på samma sätt att äta finmat på restaurang.

  Jag kan rekommendera den här boken också!

  #52532
  evise
  Deltagare

  Jag tycker tvärtom men det beror säkert på vad man ätit innan, jag bar hem flera kilo frukt och grönt i veckan och det är inte heller billigt. Inte heller chips, godis och läsk vilket det blev en hel del av 🙂

  Jag äter mycket ägg, bacon,smör, billig ost, köper bara kött och fisk på extrapris och då oftast karre, kyckling och färs. Lagrar i frysen då det är riktigt bra priser. Nu handlar jag oftast i affären mitt i stan vilket drar upp priserna lite men jag ska börja cykla iväg till en storbutik lite utanför stan för där är det oftast mycket billigare att handla, många fler erbjudanden.

  #52535
  Sonja Bjork
  Deltagare

  Jag var också orolig för det i början därför tog det tid innan jag började med LCHF.
  Men som föregående talare så är det massor med skit man inte köper nuförtiden.
  Handla när affärerna har bra priser på kött och dyl och fyll frysen. Smör är det ofta extrapris på med och det har ju lång hållbarhet, går till och med att frysa om så vore fallet.
  Lycka till. 🙂

  #52533
  Skold29
  Deltagare

  Som gammal vikt väktare som betalade upp till 120 kr/veckan bara för att väga mig tycker detta blir billigare på lång sikt. Det är också så att du ganska snart in i dieten klarar dig på mindre mat, 2 – 3 måltider/dag och inte jätte mycket mat heller så på lite sikt är det inte dyrare än annars. Så tveka inte, du kommer må så bra.

  Angelica :-*

  #52531
  Mynlen
  Deltagare

  Sen kanske det kan bli litet dyrare i början eftersom man äter mer i början. Men efter hand blir man mättare fortare, och magen verkar krympa så man äter mindre. jag tycker det blir billigare nu.

  åh, Angelika skrev just samma 🙂

  #52537
  Aggis
  Deltagare

  Hej
  Jag var också orolig över det men jag tycker för det första att det blivit mycket lättare att handla. Jag köper färs,fryst kycklingfile, lax och fläskkött. Sen ägg, grädde och fet yougurth från mejeriet och ja sen är det klart. Lite bär och nötter slinker ner i korgen ibland.

  Fläskfärs är inte dyrt och blir jättegoda biffar med ägg o grädde o kryddor i. Köp storpack och gör klart o frys in så har du god och mättande mat bara att värma. Åt jag 3 biffar förut med potatis o sås och grönsaker så äter jag kanske max 2 nu med bara lite broccoli till tex. Man blir mycket mättare med den här maten och det räcker med mindre portioner.
  Lycka till!!!!

  #52522
  Franke
  Deltagare

  Visst kostar det lite mer om man vill äta riktig mat istället för syntetiskt skräp :).

  #52526
  mctrollet
  Deltagare

  hihi, Franke du har rätt, men planerar man lite och ”letar” extrapris (som dom andra skriver) blir det inte dyrare=))

  #52524
  Vodo
  Deltagare

  jag och sambon äter mindre mängd mat nu och skippar snabbmat, halvfabrikat osv så det blir billigare med mat. Däremot har klädkontot ökat kraftigt eftersom alla kläder är förstora.

  #52527
  alfons
  Deltagare

  Jag tycker också att det är ungefät samma kostnad ibörjan åt jag mer mat men nu äter jag mycket mindre sedan är det ofta extrapris på feta styckningsdetaljer.

  #52525
  mctrollet
  Deltagare

  Klädkontot är inte att leka med!! 😉

  #52528
  MIXA
  Deltagare

  Jag tycker att det blir billigare, äter mycket mindre än förr! 😉

  #52536
  pischla
  Deltagare

  Håller med om att matkontot har krympt här hemma.

  #52534
  Jennyhedstrom
  Deltagare

  Jag bor fortfarande hemma men ja tycker det är billigare. När jag flyttar den 1 juli kommer mitt kylskåp att bestå till mesta dels av ägg, kött, kyckling, fisk som jag fryst in, bea, majo, ost och grönsaker! Blir billigare i drickväg eftersom man bara dricker vatten och loka/ramlösa.. 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.