Hjälp med mängd!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4965
  AvatarLovica
  Deltagare

  Hallåj!

  Idag är min första Lchf- dag och jag har försökt läsa mig till hur mycket jag ska äta. Jag har en app på mobilen som heter Shape Up och med den kan man kontrollera hur många kalorier man äter per dag och då hur mkt fett/protein/kolhydrater man äter. Men visst är det väl så med lchf att man inte ska hänga upp sig på kalorierna för mycket? För enligt programmet ska jag äta 1267 kalorier/dag (för att tappa 1kg/v). Men det går inte riktigt ihop sig.. Om jag ska äta 94g protein (1g/kg kroppsvikt), 20g kolhydrater (5%) och 152g fett (75%). Eller kan jag få detta att stämma överrens, alltså max 1267kalorier/dag med andelen fett/kolhydrater/protein? Eller är det jätteviktigt?

  Enligt de kostråd jag läst i LCHF-böcker så ska man äta 5% kolhydrater/ 1g protein/per kg kroppsvikt och 75% fett.
  Hur vet man egentligen att man får i sig så pass mkt fett? Eller kan man försöka anpassa det själv genom att känna efter när man är mätt? Om man har koll på protein och kolhydrater vill säga?

  Såhär ser min dag ut hittils:

  Frukost: Äggröra på 3 ägg +0,5dl grädde stekt i 1tsk smör
  3 skivor rökt skinka, 3 körsbärstomater, lite gurka

  Mellanmål : en mugg kaffe med 0,5 dl grön mjölk

  Lunch: 1 kycklingfile stekt i smör
  1 liten näve mangold
  lite gurka,
  ½ tomat,
  1 avokado
  2 msk majonäs med pressad vitlök i

  Mellanmål: ½ dl keso
  ca 10 rostade mandlar
  2 msk hallon
  2 dl kaffe med
  ½ dl vispad grädde

  Har inte ätit middag ännu men ska göra köttfärsbiffar på blandfärs, lök, lite grädde, kryddor (steks i smör). Ungsbaka några blomkålsbuketter och ha en vitlökscreme fraiche till (typ 2-3 msk).

  Jag skulle bli jätteglad om ni kunde komentera detta så jag vet om jag är på rätt spår?

  MVH Lovica

  #76461
  Avataralfons
  Deltagare

  Hej och välkommen. Jag skulle inte ätit grönsaker till varje mål inte använda grön mjölk ta grädde i kaffet och skippa mellanmålet.

  #76460
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Håller med: skippa mellanmål och mjölk… annars ska du äta när du är hungrig;)

  #76465
  AvatarMariamaP
  Deltagare

  Skippa det där mellanmålet och mjölken samt ha bara grönsaker till ett mål mat om dan. Din meny ser ut som man äter när man nått sin målvikt och vill stå still i vikt. Men annars är det mitt i prick. Ha tålamod och lyssna på kroppen. Lycka till!

  #76466
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Trivs du som du äter nu så fortsätt så. Bara för att det kanske inte hamnar under kategorin superstrikt LCHF så är det inte dåligt.

  #76457
  AvatarVodo
  Deltagare

  kycklingfilé är magert kött. För att få en bra fettmängd och för att bli mätt är det bra om man ist för filéer väljer de fetare delarna på djuren. 🙂 De delarna brukar dessutom vara billigare.
  grönsakerna du äter är ok då det är mest vatten. Kålsorter är i regel bättre än sallad och gurka, då de mättar bättre och innehåller vitaminer.
  Försök äta tillräckligt vid dina huvudmål, så du slipper mellanmål. Hallon är en efterrätt och bör inte ätas så ofta, kanske inte alls i början om man är väldigt kolhydratkänslig.

  Förresten? En tsk smör? :O Äggröra som blir vansinnigt god med en rejäl klick smör i stekpannan. 😛

  Släpp kalorierna helt till en början och räkna ist kolhydrater om du känner att du måste räka alls. Tanken med LCHF är att man genom att äta fet mat bli mätt och slipper blodsocker fall och därmed automatiskt äter mindre.

  #76464
  AvatarMariamaP
  Deltagare

  Oki, ät som du trivs och OM du inte får resultat, minska ner grönsakerna till en måltid om dan. Man får testa sig fram alla e olika.

  #76469
  AvatarAnki81
  Deltagare

  jag äter minst 2 mellanmål per dag!
  Skulle aldrik klara mig utan dom!!

  #76463
  AvatarMynlen
  Deltagare

  kanske dags att äta mer vid målen? cruxet är också, att även om blodsockret inte höjs mycket av lågkh mat, så gör det den litet ändå vid alla mål!

  #76459
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag trodde Lovica ville ha ”glada tillrop” om vad vi (tex jag) tyckte om dagens ätande?? självklart ska hon äta som det passar henne!! =)

  #76462
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Om du går ner med det du nu äter så är det ju inga problem!!!! För min del skulle jag aldrig kunna äta så mycket med så mycket kolhydrater… Så börja så som du äter nu men mjölken skulle jag ta bort på en gång. Fast jag undrar äter du verkligen bara när du är hungrig? (I början äter man mer)

  #76468
  AvatarLovica
  Deltagare

  tack för alla svar! Det var så att jag var borta när jag blev serverad kaffe och kan inte dricka utan mjölk/grädde och det enda som fanns va mjölk. Men från i dag blir det bara grädde i kaffet!!

  Igår var ju min första dag och jag var ganska hungrig = mellanmål.. Men jag antar att det ger sig med tiden, att man äter mindre?

  Fick ju tipset att ta bort mellanmålen, men äta när jag var hungrig?!! Då kanske jag måste äta mellanmål, i alla fall i början?! Åt tills jag var mätt vid frukost/lunch /middag, fick lixom inte i mig mer, men är man hungrig emellan så är väl (kanske ett mindre) mellanmål bra?

  vill tillägga att jag fortfarande ammar så jag kan nog inte gå på en superstriktlinje.

  #76458
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ja, ja, äter du tills du är mätt (och tillräckligt med fett) så minskar sug/hunger med tiden!! Pussa på liten=)

  #76456
  AvatarVodo
  Deltagare

  om du känner att du måste ha mellanmål nu i början och även sedan när man kanske inte hinner laga mat pga barnbestyr och annat så är dessa exempel på bra mellanmål:

  kalla kokta ägg med majjo, perfekt att ha liggandes i kylen och även i väska. Klarar sig en bra stund i rumstemp.
  ölkorv
  kalla köttbullar/biffar
  ost med en klick smör
  avokado med räksallad
  macka utan bröd (valfria pålägg på en tallrik, ät med kniv och gaffel tex skicka, ost, gurka och smör eller någon färskost.)
  oliver
  en burk makrill/tonfisk

  bär, keso och annat ska man nog spara som efterrätt som ätes mer sällan om ens alls i början. 🙂

  #76467
  AvatarLovica
  Deltagare

  jahaa ok jag trodde keso var ok, men då vet jag, tack!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.