Hjälp mig hjälpa mamma!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5531
  Avatarsariusan
  Deltagare

  Nu är det så här att jag skulle vilja ha lite hjälp av er att hjälpa min mamma! Hon är väldigt smal på kroppen förutom magen som hon är missnöjd med(bukfetma kanske), hon lider av en mängd olika kroniska sjukdomar bl.a. fibromyalgi, IBS, ADHD och olika smärtsyndrom. Jag är helt övertygad om att hon skulle bli hjälpt av att äta LCHF men problemet är att hon aldrig lagar mat. Hon är själv medveten om att hon lider av en form av ätstörning. Hon kan inte äta mat förutom när jag kommer dit och lagar mat med henne eller bjuder på middag(som hon älskar). Jag försöker få henne att åtminstone ta bort allt som är inflammatoriskt och dåligt för hälsan som t.ex. omega6(dåliga oljor, vad mer??), margarin osv. Kolhydrater äter hon mest i form av müsli och bröd då hon inte är sockerberoende eller äter speciellt mycket pasta/ris o sånt. Hon äter redan mycket nötter och turkisk yoghurt och mår bra av det, men det behövs mer 🙂 Har ni några tips på hur jag kan hjälpa min mamma??

  #85531
  AvatarLitchi
  Deltagare

  Oj, vad svårt.
  Om hon inte vill laga maten så kan det ju bli besvärligt. Vad äter hon om inte du lagar? Färdigrätter osv?

  Men om det är du som lagar allt mat så gör matlådor till henne som är LCHF och de middagar du bjuder på.
  Du kanske skall införa en ny rutin för er, långpromenad på söndagar? Om hon är smal i övrigt men har mage så kanske hon behöver mer motion också för att kicka i gång allt – bara en fundering alltså.

  Du vill att hon skall äta LCHF för ”insidan” och inte utsidan om jag förstår saken.
  Baka bröd och ge henne, för om det är där hon får i sig de flesta kolhydraterna. Det är annars inte så lätt att hjälpa ngn som inte vill bli hjälp.

  #85530
  Avatarsariusan
  Deltagare

  De få gånger hon lagar mat hemma själv då blir det väl någon form av kyckling eller sånt, så hon lagar ordentlig mat när hon väl gör det även om hon har i mjöl och sånt som inte är bra. Jag har berättat väldigt mycket för henne om LCHF och allt bra med det och hon tycker att det låter väldigt bra och vill nog gärna prova, men tycker det är svårt att komma igång eftersom hon har så svårt att äta riktig mat… De gånger vi äter tillsammans väljer jag alltid LCHF-mat eftersom det är det jag äter, och hon älskar maten vi har gjort 🙂

  Promenader går hon minst tre om dagen(på cirka 20min-1timme/st) eftersom hon har hund så hon får bra med motion! 🙂

  #85529
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Oj, att aldrig laga mat känns ju lite konstigt. Tycker att jag alltid lagar mat, även om jag nu för tiden slipper göra lunch, eftersom barnen äter i skolan.

  Hon får äta ägg, makrill i tomatsås, ölkorvar, tonfisk med majo, lchf bröd.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.