Hjälp mig m leverpastejen!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6158
  AvatarFarlini
  Deltagare

  Nu skriver jag av innehållsförteckningen rakt av:
  Näringsvärde per 100g:
  Energivärde 1100kj (270 kcal)
  Protein 10g
  Kolhydrater 6g
  Fett 23g (23%)
  Järn 7mg
  Levermängd 7mg

  Nu till frågan, är det OK att äta den??
  Jag älskar leverpastej å hoppas att jag får äta den.. helst obegränsat.. men det förstår jag ju att det skulle ju bli galet.. eller 😛
  Ps det är Scans Deli Ugnsbakade gräddpastej det handlar om..

  #92794
  AvatarJOELITO
  Deltagare

  Tja jag har också funderat på det. Jag har inte vågat äta den nu i början, men jag håller på att göra en egen leverpastej jag kommer lägga in receptet sen på recept delen av forumet, den kommer va helt utan kolhydrater, ska få färdigt den i nästa vecka i köket på jobbet, har mycket gäster nu över påsken så jag hinner inte nu.
  Jag älskar också leverpastej, leverkorv mm

  #92795
  AvatarLimp
  Deltagare

  Man kan ju inte äta något obegränsad. För mycket energi gör en fet oavsett vad man än äter. Om du kan äta den nämnda leverpastejen beror helt enkelt på hur mycket övriga kolhydrater du får i dig, vad du har satt för kolhydratsmål samt syftet med ditt LCHF. Äter du t,ex liberal LCHF, rymms det dubbelt så mycket kolhydrater på tallriken än om du äter strikt.

  Normalt pratas det om att inte äta något som innehåller mer än 5 gram kolhydrater per hektot. Det är en tumregel som bygger på att man normalt äter kanske 400-500 gram diverse mat totalt om dagen. T.ex 400 gram gånger 5 gram, blir ju max 20 gram kolhydrater om dagen för den som följer LCHFs grundläggande målsättning för den strikta kosthållningen. Alltså, du själv avgör vad du äter och hur mycket av det. Äter du 20-25 gram socker om dagen, kan du inte äta några andra kolhydrater om du vill följa den strikta LCHF:en.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.