Hjälp mig! :O

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #897
  AvatarFinnen
  Deltagare

  Hej!
  Jag är en tjej på 19 som är ca 167 lång och har på den senaste månaderna fått lite för mycket av det goda och smällt upp i vikt med 5 kilo (från 55 till 60) varav allting samlats som bukfett och jag känner mig oerhört osmidig. Detta är anledningen till att jag gärna skulle vilja komma tillbaka i min gamla form där jag vet att jag mådde bra.
  Därför har jag precis börjat med LCHF men jag tänkte fråga, finns det någon chans att man verkligen går ner i vikt? Jag har hört att vissa till och med ökar! Och om jag kombinerar denna diet med träning, hur lång tid kan det ta att gå ner i vikt? Hur har det gått för er? Har ni tips på nå bra frukost? ( jag är ett frukostfreak och att inte få äta mackor kommer bli en plåga!)

  Tacksam för svar!! 🙂

  #13168
  AvatarDaniel123
  Deltagare

  Hej finnen!

  Jag själv har alltid varit smal, men har de senaste 9 månaderna gått upp från ca. 66-67kg till strax över 80. Flyttade hemifrån i början av förra sommaren och sen dess har det blivit mängder av snabbmat, alkohol och annat av livets goda som inte alltid fanns hemma hos mamma.

  Jag testade under nästan 2 veckor en diet med nutrilett där jag drack enbart pulver men gick bara ner ½ kilo. Efter detta testade jag LCHF och hade på 13 dagar gått ner nästan 6 kilo. All min övervikt satte sig som på dig, nästan bara på magen vilket inte är så klädsamt.

  Till frukost äter jag bacon, äggröra, kokt ägg, fläsk, stek osv. Grunden består oftast av svart kaffe, någon ägganrättning samt någon form av kött. Jag är en köttälskare så denna diet passar kanske mig bättre än folk som käkar mycket mackor och sådant.

  Träningen lär inte spela någon stor roll för din viktnedgång. Jag jobbar från datorn ca 5-6 timmar varje dag, och min enda motion är att vi spelar innebandy nån gång per vecka.

  Jag vill även tillägga att min egen viktnedgång troligtvis skulle vara ännu större om jag inte slarvart med alkohol. Har under denna period druckit 3 flaskor vitt torrt vin, samt 2 glas vin till 2 luncher på restaurang.

  edit: Jag har dock hört att vikt man lade på sig snabbt går snabbare att få bort jämfört med personer som under en livstid ätit sig fetare och fetare. Kanske därför min vikt rasar av mig?

  Detta talar ju för att du snabbt kan få bort din lilla mage 😉

  #13169
  AvatarFinnen
  Deltagare

  Oj 6 kg på 13 dagar är ju hur bra som helst!
  Ska ta till mig dina tips så får vi se om den där lilla magen ger sig så småningom.

  Tack för ett otroligt motiverande svar Daniel 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.