HJÄLP MIG=)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #384
  AvatarPaulina
  Deltagare

  Hej jag har sakta med säkert precis börjat med LCHF och är mycket förväntansfull men även mycket undrande.
  Tänkte jag kanske kunde få lite svar och tipps här.
  Har bantat under flera år och även haft enormt svårt med ätstörningar som vid ett tillfälle resulterade i att min kropp gick in i en svältperiod och jag förlorade mensen, detta var år 2006 så det var ett tag sen men samtidigt så har jag under perioder legat på extremt låga kaloriintag och tränat i massor, ätit typ enligt GI och frossat i godis massor som tråkigt nog har gett mig en massa onödifa kilon. Enligt BMI skala så är jag inte överviktig men känner att jag skulle vilja gå ner trots allt. Väger nu ca 60 kg och är 164 cm lång. NU till mina riktiga funderingar kring denna dieten som för mig låter för bra för att vara sann.
  Jag har alltid fått lära mig att för att gå ner i vikt så ska man göra av med fler kalorier än vad man stoppar i sig.
  Med denna diet som innebär så mycket fett så är det ju otroligt svårt att ligga under 2000 kcal om dagen som rekomenderas för en kvinna som vill varken gå upp eller ner i vikt.
  Undrar nu om det lixom inte spelar någon roll att man överstiger 2000 kalorier om dagen så länge man inte äter kolhydrater? kan jag gå ner i vikt endå?
  tänkte även berätta om vad jag har ätit idag och höra från någon erfaren om det var bra eller ej?
  så himla tacksam för svar=)

  Frukost: 1 skiva lchf bröd ( sesamfrön, keso 4%, ägg lite bakpullver och fiberhusk ) ca 1dl gräddfil, 1 dl turkisk yoghurt och ungefär 2 msk grädde som blandades ihop. Te till de utan någonting i.

  Lunch: 4 baconskivor stekta i en klick riktigt smör och en ganska stor klick 1,5-2 dl blomkålsmos ( blomkål, grädde , smör och salt, peppar ) några körsbärstomater

  mellanmål: ett par skivor ost med smör på en kopp te med grädde i.

  middag: 1 stor bit LCHF ungspannkaka ( ägg, smör, grädde, keso, ost och bacon) några körsbärstomater, gurkbitar och parikastavar till det.

  en kopp te med grädde på kvällen.
  Vad tycker ni om det om mitt mål är att gå ner i vikt.

  Tack på förhand// Paulina

  #8790
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag kan bara berätta för dig om min egen erfarenhet av LCHF. Jag är också hetsätare men har upplevt en väldig förbättring genom att med jämna mellanrum äta måltider som är lite fetare än vanligt o därmed mättar mer. Är man mätt utvecklas varken hunger eller sug. Hetsätarens dilemma är ju det lilla suget som utvecklas till en tsunami som inte går att stå emot. Dessutom finns det inte mycket hemma att spontanfrossa på. Jag köper bara det som jag ska laga till lunch/middag o har inga nötter eller andra snacks liggande.

  Jag har inga problem att hålla kalorierna under 2000 per dag, jag äter för 1800 kcal fet mat o blir mätt på det.

  Är det någon som äter mycket mer kalorier än det o ändå går ner i vikt får h*n svara på din fråga om det.

  Din mat-dag ser väl rätt OK ut, jag saknar dock lite mer rent kött eller fisk, det är mycket ”bröd”, mos o pannkakor. Lite mer riktiga LCHF-grönsaker vore kanske bra också; tomater o gurka ger mer kolhydrater än nyttigheter 😉

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.