Hjärtklappningar!?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4789
  AvatarSofia
  Deltagare

  Nu har jag på måndag ätit enligt LCHF i 2 veckor..å de senaste dagarna har jag börjat få hjärt klappningar! Blir lite orolig och funderar om det är flera som vart med om detta och vad orsaken är? Bör jag övergå till ”normal” kost?

  Tacksam för alla svar 🙂

  #73850
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Hrm.. Konstigt. Min erfarenhet säger att det bruakr vara tvärt om eftersom att du inte äter kolhydrater som stressar kroppen. Det är inte det smartaste att försöka få en diagnos ställd på ett internetforum. Hade jag vart du så hade jag uppsökt en doktor. Du känner din kropp bäst och när du känner att det inte är som det ska så söker du upp en expert, alltså, en läkare.

  #73851
  AvatarRosan
  Deltagare

  Jag hade också lite hjärtklappning den första veckan med lchf.
  Jag trodde att det berodde på omställningen jag utsatte kroppen för, och det gick över lika snabbt som det kom.

  Men jag tycker att man ska ta allt som gäller hjärtat på allvar, så ring till din läkare och rådfråga honom/henne om vad det kan vara.

  #73842
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Jag hade oxå så en period men det gick över, kommer inte exakt ihåg hur lång tid men några veckor höll det i sig på mig!

  #73845
  AvatarMynlen
  Deltagare

  helt normalt omställningsbesvär. inget farligt!

  #73849
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag hade faktiskt ingen aning om att det var ett vanligt omställningsbesvär! Har aldrig hört talas om det förut, knepigt 🙂

  #73848
  Avatarciah
  Deltagare

  Jag hade också hjärtklappning under ett par dygn i början och det var riktigt otäckt.. men som sagt det gick över och har inte kommit tillbaka 🙂

  #73844
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Jimmy, från kostdoktorns sida:
  Blir man inte trött / lättirritabel / svag / yr / får huvudvärk / upplever svårt att tänka / känner sig varm och svettas mer / får lättare hjärtklappning / känner konstig smak i munnen / dålig andedräkt av LCHF?
  Jo. Det är vad som brukar kallas för omställnings- / övergångsbesvär (en del säger istället ”socker-avgiftning”). Många men inte alla upplever enstaka eller flera av dessa symptom, någon till några dagar efter en kraftig begränsning av kolhydratsintaget. Besvären sitter vanligen i under några dagar, det är ovanligt med kvarstående sådana besvär under mer än någon vecka.

  Det som kan ta längre tid är orken vid kraftig fysisk ansträngning. Detta kan ibland ta flera månader innan den upplevs normal igen. Då upplever många istället en kraftigt ökad uthållighet.

  Blir omställningssbesvären för svåra kan man äta lite extra kolhydrater – en bit grovt bröd, mer grönsaker eller en halv banan, bara som exempel. Detta kan möjligen fördröja anpassningen en aning, så vissa föredrar att stå ut istället.

  #73841
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag hade oxå hjärtklappning i början samt får jag lite lätt hjärtklappning om jag slarvat ett tag (t ex på semestern) o sen striktar till kosten.

  #73854
  AvatarSofia
  Deltagare

  Ok! *pustar ut* då avaktar jag ett tag och ser om det går över..tack för alla svar 🙂

  #73853
  AvatarSofia
  Deltagare

  Nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev…å hjärt klappningarna har gått över 😀 hade det värsta, dagen då jag gjorde inlägget…men nu är det helt borta. Avtog sakta…men säkert 😉

  #73843
  AvatarMynlen
  Deltagare

  skönt!

  #73847
  Avatarjosefina
  Deltagare

  De omställnings-symptom jag känt av till o från har varit …. hjärtklappning, yrsel, huvudvärk samt att jag inte tål vin/sprit som tidigare (huvudvärk)

  #73840
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Man blir billig i drift, när det gäller alkoholen……

  #73846
  Avatarjosefina
  Deltagare

  😉 Jodu Madde !!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.