Högre blodsockervärde av LCHF- hur möjligt??

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Högre blodsockervärde av LCHF- hur möjligt??

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1024
  AvatarExplorica
  Deltagare

  Hej!

  Min svärfar är diabetiker och han bestämde sig för att ge LCHF-kosten en chans efter varmt förespråkande från min sida. Hälsoeffekterna har ju endast påvisats vara positiva så det tedde sig solklart. Fast nu några dagar efter starten visade det sig att både min svärfars blodsockervärde och kolesterolvärde låg för högt!!? Hur hänger det ihop??
  Det här med kolesterolet är ett annat kapitel som förbryllar mig… Tydligen är allt det som vi fått lära oss om kolesterolet felaktigt. Högt kolesterol ska tydligen inte alls vara farligt utan tvärtom! Annika Dalqvist förespråkade i sin blogg denna bok som tar upp temat: ”Fett och kolesterol är hälsosamt”, av Uffe Ravnskov. I de böckerna avlivas tydligen myterna om kolesterolet. Det svindlar för en när man tänker på vad det innebär om det är sant. Vitt har utmålats till svart och alla hälsodirektiv och föreskrifter bygger på en lögn som förvirrar och inte alls leder till ökad hälsa och välbefinnande! Och bakom allt det här ligger läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin. Många forskare är köpta av dessa krafter och underblåser och lyfter bara fram forskningsstudier som ligger i linje med deras uppsåt och motiv. Fakta och resultat som lämnas till oss vanliga människor är tillrättalagda och förvrängda. Det är skrämmande.

  Tillbaka till huvudämnet, jo jag skulle vara väldigt tacksam för feedback gällande det här med det höjda blodsockret och också detta med kolesterolet. Jag är själv helt grön beträffande LCHF och behöver få lite kött på benen.
  Tack på förhand!

  #14804
  AvatarKarla
  Deltagare

  Har det bara gått några dagar sedan han började äta LCHF, så är det alldeles för tidigt att säga någonting, egentligen. Kroppen håller fortfarande på att ställa om sig. Vad menar du egentligen med ”blodsockervärde”? Mäter han sockret både före och efter varje måltid, så får han ju omedelbar feedback på hur han tål det han har ätit. Långtidssockret, HbA1c, har inte hunnit påverkas alls, det tar flera veckor.

  Själv besökte jag min diabetessköterska efter en månad, och mina resultat var redan då:
  midjemått – 5 cm
  vikt – 5 kg
  halverad medicindos
  halverad insulindos och ändå:
  HbA1c ner från 7,8 till 6,3!

  Sköterskan bara skrattade av glädje åt mina resultat…

  Kolesterolvärdet ger jag högtidligen själva hm-hm i. Var på diabetesläger för några år sedan, först var vi inne på internat i två veckor, sedan hemma i två månader och så var det en veckas uppföljning. Under dessa mellanliggande veckor gjorde jag precis allt som kolesterolläkarna förespråkar; åt bara becel, undvek smör och grädde etc. När jag kom tillbaka för uppföljningen visade det sig att mina kolesterolvärden var SÄMRE än innan! 😮 Läkarens kommentar till detta var: ”Ibland blir det så här, och vi vet inte varför”… ::)

  När jag sedan har läst att det inte finns några som helst vetenskapliga bevis för att det skulle finna något samband mellan höga kolesterolvärden och hjärt- och kärlsjukdomar, och inga som helst undersökningar på kvinnor, beslöt jag mig att inte bry mig…

  Ge kosten längre tid att göra verkan, och kolla blodsockret flera gånger dagligen, är mitt råd.

  #14803
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag har också fått högre blodsocker efter att jag börjat äta LCHF, även långtidssockret. Mycket konstigt 🙁
  Kolesterolhalten är också högre, men det var ju mera väntat. Dock struntar jag inte i det utan oroar mig lite. Jag tror nämligen inte att Uffe Ravnskov o Annika Dalqvist sitter inne med hela sanningen vad gäller blodfetter.

  #14805
  Avatarwaddupwitdat
  Deltagare

  jag har typ 1 diabetes och har haft det i ett år ungefär, äter jag enligt lchf, som jag gör nu, behöver jag inte ta något insulin alls. mina värden är så oerhört mycket bättre än tidigare.

  förut var jag alltid hög, oavsett insulindos, och blev alltid fett låg 2,5mmol-3,5mmol nån timme efter måltid. nu har jag ett stabilt blodsocker med värden som pendlar mellan 5 och högst 8.

  fuck that insulin!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.