Högt blodtryck

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2889
  Kersti7npv
  Deltagare

  Hej! Har hållit på med lchf-dieten i fjorton dagar. Har gått ner 1 kg. Okej. Min man står stilla. Men, våra blodtryck känns inte så bra nu. Jag går på blodtrycksmedicin. Brukar ha 125/85. Nu den här veckan så har mitt undre tryck höjts. Till 115/91, 140/106, 143/96. Det känns inte bra. Min mans undertryck har också höjts som sagt. Någon som har upplevt detsamma?

  #45106
  Vivvi
  Deltagare

  Jag hade högt undertryck förut innan jag började med LCHF…jag har iofs inte testat det på ett tag…hoppas inte det höjts ännu mer.

  #45105
  barbone
  Deltagare

  Jag har personligen inte haft något problem med blodtrycket, men vet folk som blivit betydligt bättre av just LCHF.

  Tror att ni ska ge det lite tid.

  Under förutsättning att ni följer LCHF enligt givna riktlinjer (verkligen skär ner på eller t.o.m. helt utesluter kolhydrater till en början) så händer en del i kroppen första tiden. Det är för många en stor omställning för kroppen att ställa om till LCHF.

  En av grundtankarna är att våra kroppar är skapta för att äta enligt LCHF; socker/stärkelse är de stora bovarna och upphov till de stora västerländska sjukdomarna/åkommorna. (diabetes, hjärtinfarkter osv). Med andra ord; ni bör båda bli bättre av LCHF (övervikt minska och blodtryck bättras).

  Avvakta och vänta någon vecka. Rapportera gärna hur det går!

  Lycka till åt er båda! 🙂

  edit; här kan ni ta del av andras erfarenheter när det kommer till LCHF och högt blodtryck:
  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=h%C3%B6gt_blodtryck

  #45107
  Kersti7npv
  Deltagare

  Tack för svar! Jo vi ska fortsätta ett tag till. Men jag kommer kontrollera blodtrycket så det inte blir helt fel. Det är ju det som är meningen när man går över till den här kosten att man verkligen vill må bättre. 🙂

  #45103
  agnetasch
  Deltagare

  Är blodtrycksmätaren tillförlitlig? Om det är en sådan man har hemma kan den ge lite missvisande siffror när man behöver den som bäst. Har du kollat hos vårdcentralen (eller var du mäter blodtrycket)?

  #45104
  Salle
  Deltagare

  Jag hade en del problem i början, första månaden. Det går över. Men det kan bero på att man är lite orolig över att äta tvärt om mot vad man lärt sig. Har ätit så här i snart ett år. Och jag mår bra. Mvh

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.