Hormonrubbningar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2785
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Att mensen ändras sig vet vi, och att hormonhushållingen är litet annorlunda i början av LCHF är ju också välkänd, men jag undrar, håller det sig så där?

  Anlednignen till att jag frågar det är för att jag ju fått såna otroliga tinnitusanfall. Försöker hitta samband med olika saker jag ändrat eller har varit med om (ramlade med cykeln och slog huvudet i asfalten i januari).

  Jag googlade igår på hormoner och tinnitus och hittade några forum där det babblades om det (dock inget medicinskt) att man kunde få tinnitus i klimakteriet. Och det är en hormonrubbning.

  jag är ganska känslig för hormonrubbningar, fick carpal tunnel syndrom när jag slutade med p piller, opererades (för 22 år sen) och det var ok. Men efter graviditeterna fick jag mensen på pricken efter 6 v igen, trots helamning. Hos alla tre barnen. Min dåvarande husläkare påstodd att jag hade en stark hormonell kropp eller nåt sånt. För 2 år sen började jag få CTS känningar igen och ja.. klimakteriet har börjat litet smått hos mig.

  Nu undrar jag alltså. Ändrar hormonrubbningarna sig till det normala igen, har någon varit med om något sånt här, eller läst om det? Jag har mailat Andreas Eenfeldt om det men inte fått svar (och det var för 2 v sen…).

  Gärna en diskussion om hormoner och LCHF och sånt! Kan ju hända att det inte alls har samband (finns litet fler saker att kolla upp förstås) men hursomhelst ganska interessant!

  #43385
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  oj, hoppas du får svar av andreas… men man tycker att hormonerna borde vara ”på plats” igen… ??

  #43392
  AvatarDobe65
  Deltagare

  Hej,
  Har aldrig hört talas om något samband mellan hormoner-tinnitus. Men det kanske finns. Vore intressant att få reda på, då tinnitus är ganska vanligt.
  Tinnitus kan ju bero på mycket. Skador på hörselnerven, stress, högt blodtryck, tandgnissel, spända axlar och käkmuskulatur m.m.
  Jag hade själv Tinnitus för 25 år sedan, men blev hjälpt av en kiropraktiker som korrigerade min Atlaskota. En bettskena som avhjälpte min tandgnissling tror jag också bidrog till att symptomen klingade av.
  Jag tror men är inte säker, att den vanligaste orsaken till Tinnitus är stress, spända axlar, nacke eller tandgnissel. Man får prova sig fram. Har du kollat blodtrycket? Började din Tinnitus direkt efter att du slog huvudet?
  Glömde en sak, jag är utbildad i akupunktur också:-) Det hjälper också mot Tinnitus.

  Det viktiga är att du inte får panik eller ångest. Hjälp finns både inom skolmedicinen och alternativmedicinen. Men glöm inte att läka en kropp eller nerver tar ibland tid. En irriterad nerv som varit lite klämd eller haft tryck behöver ibland 6 månader för att återhämta sig.(enligt min kiropraktiker).
  Lycka till.

  #43390
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Hej Dobe.

  jag vet en hel del om tinnitus det du berättade, jag har haft det väldigt länge redan. Har nog haft det ”alltid” men jag är döv så det kan vara litet missvisande. När jag i 2003 provade med cochlea implantat blev det värre, så jag slutade med ”processorn” som tar till ljud för jag fick fruktansvärda anfall när jag hade den på. Sen 2005 har jag tinnitus litet från och till, blir värre av stress.

  Men sen jag ramlade i januari fick jag anfall i höger öra som är annorlunda, dom ger fler ööh biverkningar.

  Akupuntur går jag regelbundet. Jag kan be min nålstickare att sticka för akupunkturen men vilka ställen kan du rekommendera?

  Jag lät implantatet kollas, den var ok. Så därifrån kommer inte högeröra tinnitus anfallen. Och jag vet det kan ta lång tid, ingen fara med det men man vill ju vara säker det inte är något värre..

  #43389
  AvatarMynlen
  Deltagare

  förresten.. häromdagen läste jag en artikel om kolesterol, och att hjärnan är kolesterolmonstret nr 1. Om man tänker så är det egentligen inte ens dumt att hjärnan kan få litet fnatt av att plötsligt få extra tillbud av kolesterol 🙂

  tinnitus och hormoner hittade jag på några (holländska) forum, det skulle gå att bota med adrenal hormon salva. (hoppas översättnignen är ok, google translate gav det). Men eftersom et är ganska häftiga grejer är jag litet skeptiskt, till att prova bara sådär.

  #43384
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  skriv till andreas igen och skicka med länkar…

  #43391
  AvatarDobe65
  Deltagare
  Quote:
  Hej Dobe.

  Men sen jag ramlade i januari fick jag anfall i höger öra som är annorlunda, dom ger fler ööh biverkningar.

  Akupuntur går jag regelbundet. Jag kan be min nålstickare att sticka för akupunkturen men vilka ställen kan du rekommendera?

  Svårt att säga då jag inte jobbar kliniskt med akupunktur. Men det finns tom Svensk forskning som visar att ca 55% respondar positivt på Akupunktur mot Tinnitus.
  Finns nog många sätt att angripa det med nålar. en del kanske skulle välja att nåla lokalt, försöka hitta punkter runt/på örat, medans andra som är mer inriktade på Kinesisk medicin kanske skulle leta syndrom där Tinnitus ingår som en del av symptombilden och välja att med nålar kanske stärka eller tona ner tex ett organ som ger dessa symptom.

  Jag har hört av andra, och även provat själv Atlas justering mot Tinnitus. Det kan hjälpa, det ger en avslappnad och rak halskotpelare. Jag tror även att en justering av atlaskotan påverkar spenoid benet inne i skallen.

  NeurCranial restructuring är en annan manuell behandlingsmedtod som ännu inte kommit till Sverige.
  Men det dom gör verkar intressant 🙂
  http://www.ncrdoctors.com/ncr_helps_conditions/ncr_articles_tinnitus.html

  #43388
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Tack!!

  det med nackkotpelaren låter inte dumt, jag ramlade i januari med skallen på asfalten, nacken fick nog en dust. Ska maila till min nålstickerska att hon får leta litet om ämnet så hon vet var hon ska sticka mig. Jag brukar gå dit typ varje 6-8 vecka till att bli ”tankad” med energi igen.

  Det andra ska jag läsa senare, jag är väldigt interesserad av vad tinnitus egentligen är och vad dom provar för att få bot på det!.

  #43394
  Avatarpadresurfing
  Deltagare

  Insulin allt har med insulin att göra.

  #43387
  AvatarMynlen
  Deltagare

  delvis.
  jag har upptäckt vad min tinnitus beror på, stress från jobbet. Om det har med insulin att göra är ju frågan 🙂

  #43393
  Avatarpadresurfing
  Deltagare

  Insulin påverkar och kan rubba våra hormon produktion. Hur? Vi får en hög produktion av insulin när vi äter en högkolhydrat kost. Denna ”rush” av insulin gör olika saker i vår kropp. Ena leder till det andra. Insulin som inte används lagras som fett, oftas av den typen som vi inte vill ha. Sedan kommer ”rushen” ner eftersom vi lever i Newtons lagar ”allt som kommer upp kommer också ner” då har vi ingen energi och kropper vill ha den. Då används andra funktioner i kroppen för att kompensera det och ena kan mycket väl leda till en hormonrubbning eller som jag kallar en obalans i vår hormon produktion.

  En tips läs denna artikel:
  http://www.marksdailyapple.com/i-didn%E2%80%99t-just-%E2%80%9Cmanage%E2%80%9D-my-condition-i-beat-it-and-wiped-the-floor-with-it/

  #43386
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag har läst en del marks dailys apples men håller inte helt med om allt han skriver där.

  Jag tror snarare att andra hormoner, som östrogen, testosteron, progesteron mm som är fettlösliga har blivit lagrade i fettlagren. När man bantar ner kommer dom loss och ska tas hand om i kroppen. Kanske insulinen har med det att göra också men ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket om varför det blir så. Dvs jag behöver inte ha 100% förklarningen till detta fenomen.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.