Hunger = ?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3451
  Saris
  Deltagare

  Jag har tänkt på en sak. Jag har själv stora problem med att bara äta när jag blir hungrig (1-2ggr om dagen) och äter ofta borde mer och oftare än jag borde.

  Jag undrar om hunger tyder på att man har bränt den mat man åt sist? Eller. Svårt att uttrycka mig här. Om jag t ex äter väldigt mycket en söndag. På måndagen blir jag inte hungrig förrän 9 på kvällen. Innebär det då att jag har bränt söndagens mat kl 9 på måndagkvällen?

  Förstår ni hur jag menar?

  #53382
  linneajosie
  Deltagare

  Det beror nog lite på. Är det hunger du känner, att det rent av kurrar i magen? Eller är det ett sug?
  Kurret i magen kommer när magsäcken är mer eller mindre tom, men det betyder inte per automatik att man förbränt kalorierna man fått i sig. Har inget bra svar på din fråga, men det är ju inte roligt att gå omkring o va hungrig. Har du provat att äta en kontrollerad mängd x antal gånger om dagen? Med x antal menar jag det antal som passar dig, och sedan hålla samma mattider varje dag? Det kanske kan hjälpa dig att räkna ut var din mättnadsnivå är. Lycka till iaf! Kram // L

  #53380
  mctrollet
  Deltagare

  Ingen aning heller, men jag äter när jag är hungrig… sen kan jag ”social äta” lite här o var;)

  #53381
  ulfons
  Deltagare

  Ett problem tycker jag är att om man har mycket att gjöra glömmer man bort att äta. För att sen äta nog lite för stora portioner när man väl hamnar vid bordet. Fler som upplever det?

  #53383
  pischla
  Deltagare

  Tidigare hade jag det problemet, Ulfons! Pasta och potatis i stora lass, men nu vet jag bättre och blir inte lika hungrig även om jag bara skulle äta på kvällen. Snabbmat i sådana lägen är 2 stekta ägg och ett halvt paket bacon samt ett glas vatten. Skulle jag vara hungrig igen strax efteråt, så steker jag ett ägg till.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.