Hur är det egentligen med kaffet?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #459
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Jag blir inte riktigt klok på det här med koffein i LCHF-sammanhang. På ena stället läser man att man absolut inte ska dricka kaffe med koffein (ex boken Fettskrämd) och på andra ser man att det är ok om man har fett i. Sen ser man plötsligt att koffein är BRA för förbränningen. Jag vill gärna dricka 3 koppar om dagen utan tillsatser, kan det funka?

  #9516
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Den frågan skulle jag gärna också vilja ha svar på. Precis som du säger verkar det stå olika saker överallt.

  Jag har tolkat det som att det är personligt hur man reagerar på kaffe, så jag antar att det bästa vore att experimentera med sin egen kropp och se om kaffet påverkar ens viktnedgång.

  #9518
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  Jag kommer fortsätta dricka mina fyra koppar om dagen oavsett. Det är livskvalitet för mig 🙂 Jag skulle bli deprimerad och börja tröstäta annars!

  hehe lite överdrivet kanske, men ni fattar nog vad jag menar.

  #9517
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  För att svara lite mer seriöst så har jag svårt att tänka mig att kaffe skulle var illa för oss. Koffeinet höjer ämnesomsättningen lite, ökar pulsen och frisätter fettsyror.
  Men jag har inte undersökt ämnet så det kan finnas argument jag inte känner till. Så det vore intressant om någon mer insatt kan upplysa oss. Dock kommer jag fortsätta med kaffet ändå 😛

  #9519
  Avatarsaraah57
  Deltagare

  Jag läste nånstans att koffein ökar hungerkänslorna, så det e nog bara därför man man ska undvika det. Men som sagt är det personligt hur man reagerar mot kaffe, så du kan ju testa dig fram..

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.