Hur börjar man?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5047
  Avatarsannapanna86
  Deltagare

  Jag har mycket vikt att bli av med och har läst om LCHF och tycker att det verkar vettigt 😉 Men jag vet bara inte hur man ska börja allt det här. Jag gillar inte att laga mat och vet knappt nånting om kalorier och kolhydrater och allt vad det är, så jag har mestadels stoppat i mig mackor och annat som inte ens behöver tillagas – snabbt ska det gå. Men… ja, hur börjar man med LCHF? Gäller det att ha långsiktig planering och vara jättepåläst från början, trappa ner från kolhydrater eller sluta tvärt?

  #77934
  Avatarfrokenfraken
  Deltagare

  http://www.kostdoktorn.se/lchf/

  Ett bra ställe att börja!:)

  #77927
  AvatarVodo
  Deltagare

  börja med att läsa på. Tyvärr så finns det inte så mycket färdig LCHF-mat i affärerna så du blir tvungen att laga en del mat. Men det finns mycket snabb mat som man kan svänga ihop och man kan även laga matlådor när man är ledig.
  Om du ska trappa ned eller sluta tvärt bestämmer du själv. Jag trappade ned relativt sakta och märkte inga större problem. Vissa måste dock sluta tvärt för att bli av med sötsuget.

  #77942
  Avatarsannapanna86
  Deltagare

  Tackar för tipsen. Nu får jag minsann sätta mig och plugga så jag kan det där innan och utantill 😉

  #77938
  AvatarMajaM
  Deltagare

  Jag drog igång 1 jan, gick bra med all info som finns på nätet! Storhandling behövs nog inom några dagar men bra matlistor hittar du enkelt och det vimlar av recept för LCHF. Jag lagar inte svår mat men annan, till viss del. Tex zucchini istället för spagetti, smoothie istället för mackor. Lycka till!

  #77935
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Jag brukar grilla typ 1½ kg benfri fläskkotlett åt gången och fryser in i färdiga portioner (vintertid grillas det inomhus på en sk bordsgrill).

  Då kan man ta fram en portion kött dagen före och sen är det bara att värma när man kommer hem från jobbet och är hungrig som en varg. Man kan servera vad man önskar till köttet i fettväg som t ex kryddsmör eller smaksatt creme fraiche.

  Jag har lite svårt att bara äta kött, kyckling eller fisk och fett, så jag brukar ta broccoli eller en grönsallad till. Grönsakernas härliga färger gör att allt blir ännu mer aptitligt. 😀

  Om man vet med sig att man behöver kunna fixa mat snabbt så inte suget sätter in kan det nog vara bra att ha lite färdigt i frysen så man inte faller ur sina nya kostvanor. 😉

  #77936

  Jag önskar att jag läst på Anna Halléns sida innan jag började med LCHF. Om du går till hennes sida, väljer rubriken viktminskning så står allt där. Dessutom med ett bra matschema!

  #77930
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag trappade ner successivt, i början gjorde jag felet att ta bort pastan/riset, men inte tillsätta mera fett utan åt mera grönsaker istället. Inte konstigt att man kände sig trött….

  Jag säger som så många ggr förr: Tänk dig tallriksmodellen, tänk nu bort pastan/riset/potatisen, lägg ett kryddsmör på denna plats.

  Jag önskar att jag hade varit aktivare på forumet i början, jag läste en hel del, men riktig aktiv blev jag efter ca ett år.
  Nu kan jag inte vara utan det! Beroende framkallande m a o…..

  #77939
  AvatarMajaM
  Deltagare

  En del verkar ju tycka man ska dra ner på grädde också men då blir det ju inte LCHF?

  #77931
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Fast jag äter hellre en klick smör än gräddsås. Känner mig mättare på smöret.

  #77928
  AvatarVodo
  Deltagare
  Quote:
  En del verkar ju tycka man ska dra ner på grädde också men då blir det ju inte LCHF?

  Klart att det är LCHF även utan grädde. Många äter LCHF nästan helst utan mejerier då många har svårt för laktos och mjölkprotein och vissa får sötsug utav grädde och liknande.

  #77941
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Du kan ju börja med att trappa ner. Det var vad jag gjorde.

  I en vecka, varje dag, åt jag mindre och mindre rena kolhydrater (pasta, ris, potatis) och åt bara mer av köttet, fisken eller fågeln istället – samt mer sallad. Var noga med att ha in en extra klick smör i köttet för var dag som gick.

  Till sist slutade jag bara laga ris och dylikt. Åt grönt och kött tills jag blev lagom mätt.

  #77932
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  kött fisk fågel ägg och skaldjur med smör när du är hungrig tills du är mätt är grunden;)

  #77940
  AvatarMajaM
  Deltagare

  Låter mer som No carb Low fat??

  #77933
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Verkligen inte efter grunden bestämmer du själv hur mycket kh du ska lägga på… smör är ganska fett??

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.