Hur extrem bör jag vara?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #81
  Avatarjack71
  Deltagare

  Jag har haft en del magbesvär (tarmallergi?), samt en påbörjad diabetes (typ2) enligt en naturläkare som jag besökte förra veckan. Jag har alltid varit rätt sockerberoende av främst godis och alltid ätit mycket kolhydrater men ska nu försöka mig på LCHF-kosten, främst för att vända det här med diabetesen som hotar men även för att få bort sockersuget mm.

  Som nybörjare tycker jag det är svårt att veta hur extrem man måste vara i mitt fall när det gäller att undvika socker/glutamat mm. Det finns ju i det mesta som exempelvis kryddor, färdiga såser mm.

  Jag har svårt att se mig leva med enbart LCHF-kost resten av livet då jag tyvärr är rätt kräsen med mat och inte t ex gillar fisk, vitlök, majonäs och en del annat som verkar vara vanliga ingredienser i den här kosten.

  Min fundering är om jag nu försöker hålla en ganska strikt LCHF-diet i t ex en månad för att sedan ibland äta lite fullkornsbröd/fullkornspasta, havregrynsgröt t ex. Förstör man mycket när man blandar in dessa kolhydrater i den här kosten? Jag vet att man får i sig kolhydrater ändå genom grönsaker, bär och sånt som jag äter nu. Jag syndar även ibland med lite Fincrisp-smörgås med massa ost på.

  #6642
  AvatarMrsErika
  Deltagare

  Hej!
  Känner igen mig lite i det du skriver ang att du ej äter ditt och datt. Fick extrem hjälp igår av en LCHF.are med en hel vecko meny. 🙂 Kommer uppdatera osv i min blogg flitigt om detta. Börjar mitt nya liv som LCHF.are på måndag 🙂

  http://www.mrserika.blogg.se <-- Min blogg! Kram

  #6638
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Om du bara börjar med LCHF så ska du se att du inte kommer ha några problem att avstå makaroner och vanligt bröd.
  Man tror man kommer sakna det men om du inte känner något sug efter snabba kolhydrater så kommer du inte att äta det.
  Så prova iaf en månad och var rätt sträng med kolhydraterna och ta sedan beslutet om du vill äta makaroner osv.

  Lycka till! 🙂

  #6640
  Avatarmazen
  Deltagare

  Om man nu tyvärr är så kräsen varför inte fortsätta med godis läsk chips pasta och allt annat skit som förstör kroppen. Livet är fullt av val, vill man må skit så fortsätt men ett liv utan kolhydrater har gett mej helt nya väderingar

  #6641
  Avatarjack71
  Deltagare
  Quote:
  Om man nu tyvärr är så kräsen varför inte fortsätta med godis läsk chips pasta och allt annat skit som förstör kroppen. Livet är fullt av val, vill man må skit så fortsätt men ett liv utan kolhydrater har gett mej helt nya väderingar

  Vilket trevligt svar av dig!! Det handlade inte om att jag vill fortsätta vräka i mig läsk mm.! Jag skrev att jag kanske så småningom skulle vilja hitta en nivå där jag ibland äter fullkornspasta eller tar lite havregrynsgröt på morgonen etc. och var lite undrande om hur mycket man förstör sin LCHF-kost med ett förhoppningsvis bortsprunget sötsug i så fall. Jaja, jag kämpar vidare och tycker hittills att det känns väldigt bra med den här dieten och förhoppningsvis kan jag hålla i.

  #6639
  AvatarHasse81
  Deltagare

  Jag tror det är väldigt individuellt hur mycket kolhydrater man kan äta och fortfarande hålla vikten. Och frågan är hur det blir med ketos, lite jobbigt om man börjar hoppa in och ut ur ketos hela tiden eftersom man ibland kan må dåligt i flera dagar av det.

  Men se till att du går ner till din normalvikt först med riktig LCHF, och sedan att du inför mer pasta om du nu vill det. 🙂

  Lycka till!

  #6643
  AvatarBia
  Deltagare

  Nu har det gått näranog en månad när du ätit LCHF mat på prov. Hur går det och hur känns det ?? Har sockersuget försvunnit ?
  Hoppas du har lyckats !!
  Om det är svårt att hålla sig från pasta mm så försök iaf minska regält på det. Annars om du äter fett som man ska så är risken att allt går åt motsatt håll….
  Lycka till/Bia

  #6645
  Avatarr8madamen
  Deltagare

  Till alla som känner sig kräsna:

  Undvik inte vissa livsmedel, utan smaka dem, inte bara EN gång, utan pröva dig fram hur de bäst passar just dig med olika kryddningar, olika tillbehör.. Hittar du inget sätt ger du förstås upp. Men inte utan att ha försökt möta maten utan förutfattade meningar!

  Den mesta mat man provar är inte god första gången (om den inte påminner om något annat man redan tycker om), utan behöver flera försök. Hur många varierar förstås från person till person och dess matreferenser. Man måste helt enkelt LÄRA sig att äta viss mat, vissa smaker. Är man, som jag och de flesta av oss i min ålder (40+) och yngre, uppvuxna med att försöka dra ner på fettet, har vi lärt oss att äta fettsnålt och vi kan lära om igen.

  #6644
  Avatarstenmonika
  Deltagare

  Jag tror man ska vara konsekvent – eller om du så vill extrem – tills kroppen har kommit i god balans igen och sedan känna efter om det är något mycket viktigt man vill ha i sig. Tål man det, så tål man det och då är det bra. Annars får det väl vara så att man får välja – god hälsa eller trevlig smak i munnen då och då…

  Det jag tycker är knepigt fortfarande är att inte hitta på, och falla pladask för, ursäkter att äta pizza eller smaka den där godisen etc – när jag egentligen vet att det blir böter i form av fett kvar eller tillbaka på kroppen och en mage som sväller ut som en fotboll, välpumpad… Jag vet ju så väl, men ändå…

  Ni andra, hur tacklar ni ert största hinder – er själva?

  #6646
  AvatarChrystal
  Deltagare

  Hej Jack,
  Hur har det gått med kosten?
  Jag har testat GI innan och åt lite mer kolhydrater och det fungerade också – fast LCHF fungerar ännu bättre. Vet ej om det är likadant för dig.
  Hursomhelst lycka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.