Hur funkar kall äggmjölk i kaffe?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Matlagning Hur funkar kall äggmjölk i kaffe?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5562
  AvatarSofia75
  Deltagare

  Jag har LCHF’at sedan 13 feb denna gång, och även provat vid flera tillfällen innan. Äggmjölk har jag känt till länge, men tyckt att det verkar för läskigt för att prova. Nu börjar jag fundera på att kanske prova ändå… Jag har ganska mycket mjölk i kaffet på jobbet, brukar bli tre små tetror (minns inte exakt hur mkt det är i dem, men det blir över 0,6dl mjölk i en kopp om jag minns rätt) och det känns som ganska onödiga kolhydrater. Jag har försökt ta med grädde att ha i, men det krävs såna mängder, och jag tycker inte ens att det är så gott. Brukar dricka 2-4 koppar om dagen när jag jobbar, och i princip aldrig när jag är ledig.

  Så… äggmjölk… Om jag gör en sats och kyler ner, funkar det att ha i kaffet sen? Det skär sig inte och blir klumpar? Jag har förstått att det går bra att ha i kaffet när den är nygjord, men har inte hittat något om hur det funkar när den är nerkyld.

  Tips, erfarenheter?

  #85808
  Avatarciah
  Deltagare

  Visst kan du förvara den i kylen och använda den sen, jag gör en sats och och förvarar i kylen i en burk som jag skakar om så den blandar sig när jag ska ha den. Den håller sig fler dagar i kylen 🙂

  #85810
  AvatarSofia75
  Deltagare

  Tusen tack för svar! Jag får se om jag vågar mig på att prova… Hörde ett par vänner på fb som var skeptisk till äggmjölk o hade gått över till grädde. Tänk att det ska vara så farligt att prova något nytt! Hahaha!

  #85806
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Det tog mig 1,5 år på denna kosthållning innan jag vågade testa, men nu dricker jag det flera ggr/vecka.
  det kanske är namnet som gör att det låter äckligt, äggis låter ju bättre.

  #85809
  AvatarLovica
  Deltagare

  Hej!
  Du har säkert redan testat dig fram och vet hur det funkar med kall äggmjölk i varmt kaffe. Men jag vill ändå tala om hur jag gör. Jag gör alltid en stor sats, i en tillbringare med lock som jag sparar i kylen. Det funkar med kalläggmkölk i kaffet men då får man röra om lite, det kan klumpa sig. Men jag brukar värma en kopp med mjölken i micron en liten stund innan jag häller i kaffet. DÅ blir det som en kaffelatte =) Smaskens!

  #85807
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Har faktiskt inte testat att värma äggmjölken, men jag kanske ska göra en omgåmg ikväll, så att jag kan ta med migtill jobbet imorgon. Orkar inte stå på jobbet o göra äggmjölk.

  #85811
  AvatarLullimumba
  Deltagare

  Om du inte skulle gilla äggmjölken kan du spä ut t.ex 1 msk vispgrädde i 0.75 dl kallt vatten. Trodde det skulle bli blaskigt, men inge. Smakade riktigt bra. 🙂

  #85812
  AvatarSanna82
  Deltagare

  Prova annars med soyadryck, betudligt mindre kolhydrater i den..

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.