Hur gör man Lchf Lussebullar?

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4701
  AvatarLchfkocken76
  Deltagare

  Hej detta kommer bli första julen för mig med lchf jag har gjort en meny som jag får äta och tänkte fråga er hur gör man Lussebullar i lchf anda som dom andra kan äta. tänkte även prova på att göra en alternativ Janssons med selleri om det smakar ok. hur tusan gör man med sillen och dessa inläggningar?

  #72062
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Lussekatter 😀

  Jag skulle testat att göra en Jansson med rättika i stället, den är lik potatis i konsistens och har en neutral smak.

  Sill äter man antingen lite av (sillen i sig är ju jättebra mat) och försöker att inte få i sig så mycket av lagen, eller så gör man inläggningar med sötningsmedel. Att tänka på då är att hållbarheten inte blir särskilt lång eftersom man förlorar sockrets konserverande effekt.

  #72066
  AvatarSolile
  Deltagare

  Testade dom lussebullarna idag, och det var supergott! Lade dock till ett par msk kesella 🙂

  #72073
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag förstår inte riktigt hypen med att baka LCHF hela tiden. Om man är intresserad av natrulig mat och trivs med det så kan man äta en riktig lussebulle den enda gången på året man faktiskt äter det.

  Måste man baka ”LCHH-bak” var och varannan dag för att ersätta ”riktiga” bakverk så har man problem.

  #72067
  Avataralfons
  Deltagare

  Jag förstår inte varför alla vill ersätta saker hela tiden jag är jätte glad att jag blivit av med de begären om jag ersätter med substitut blir jag bara sugen

  #72068
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Håller med Jimmy, MEN att man vill baka till vissa ”högtider” kan jag också förstå. Det är ett socialt inslag i kulturen. JAG behöver det inte, men för många andra är det för jobbigt.

  Och har man haft bakning som hobby och avslappning hemma då är det ganska jobbigt att måste sluta med det så tvärt. Kan förstå att folk försöker hitta substituter då…. Men jag skulle nog baka vanligt och ge bort haha.

  #72072
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  När man bakar väligt ofta och försöker hitta en LCHF-variant av diverse bakelser så är det som sagt för att man har problem. Dock så hoppas man att kalorierna inte räknas bara för att ”detta är LCHF” då kan jag äta fem bullar. Men nej. Måste man ha substitut för allt så är inte LCHF livsstilen att leva efter. Ät ”vanligt” då och baka dina j*vla bullar.

  #72065
  AvatarSolile
  Deltagare

  Näää Jimmy, nu är du lite väl gnällig tycker jag 😉

  Eftersom jag alltid gillat att baka så fortsätter jag med det! Betyder det att jag har ett ”problem” då? Jag försöker gärna hitta alternativ till det ”vanliga”, eftersom jag faktiskt vill kunna ta lite fikabröd jag med vid speciella tillfällen, födelsedagar etc… Ibland bakar jag i ren tristess, haha! Och man kanske testbakar en grej några gånger innan det blir bra nog att bjuda på?
  Ser inte det som ett ”problem” alls. Det mesta av det jag bakar ligger i frysen. Ibland tar ungarna lite, och det är helt klart bättre att dom äter mitt lchf-bak än det andra skräpet. Men detta betyder inte heller att jag inte bakar ”vanligt” ibland.
  Lchf-bröd är något jag alltid har i frysen, då jag fortfarande uppskattar en macka då och då.

  Och, en annan relevant sak är väl att man blir ganska känslig för gluten efter ett tag. Tror inte min mage skulle gilla om jag åt vanligt bröd alls. En j*vla bulle hit eller dit kanske inte är så lockande då? Men bakar man och moffar i sig det man bakat, då är det skillnad förstås. För det är ju långt ifrån kalorifritt! Men till den skaran hör inte jag.

  Nej, ni som gillar att baka, fortsätt med det! Inget värre än att komponera ihop mat som är anpassad till LCHF. Enligt min mening då 🙂

  #72071
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Okej, jag lät visst lite väl aggresiv där 😮

  #72064
  AvatarSolile
  Deltagare

  Aaaa, men det är svårt att låta mjuk med bokstäver 😉

  #72070
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det stämmer. Får skriva med rosa text nästa gång så känns det mjukare 😉

  #72063
  AvatarSolile
  Deltagare

  Haha, gör det 😉

  #72069
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  HAHAHA 😀 😀

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.