Hur gör man med barnen??

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3347
  AvatarJessi
  Deltagare

  Hej på er!

  Jag har ju kört nu lite mer än en vecka, super nöjd.
  Men satt här i soffan igår kväll och fundera lite. Har två barn, dom blir 11 och 14. Båda två har fått mina gener så den store är lite mullig och den mindre börjar få mage, vill givetvis stoppa detta innan det är försent ( så dom inte blir som jag blev….) iaf, dom äter ju fortfarande kolhydrater och ska dom då äta samma mat som mig med massa grädde och ost mm kommer dom då inte gå upp massor?? För det vill jag ju inte! Dom är ju viktigare än att jag ska tappa de sista kilona…..hur gör ni där ute som har familj och barn/tonåringar?? Vill verkligen inte att dom ska gå upp!!!

  Jätte tack!!!
  <3

  #52223
  AvatarGohper
  Deltagare

  Jag tror inte att det spelar så stor roll om det är lchf eller inte i den rollen, riktig mat duger gott.

  Viktigare är nog att man ger dom verktygen att förstå vad som är bra.
  Detta är bra matvanor så som regelbundenhet, vad som räknas som godis och ska ätas sparsamt, mm.
  Detta är inte lätt när de börjar få starka viljor och börjar göra som dom vill.
  Även om det är några år sedan mina flyttade hemifrån så vill de fortfarande ha pappas mat :)!
  Jag har alltid varit ganska strikt på att ”Finns det inte plats för mat så kan det absolut inte finnas plats för godis, läsk och chips!!!”, Pronto!!

  Flickvännerna som passerar är ofta kinkigare. Man äter det som bjuds, annars får man vara hungrig! Det ger dom även ett bra beteende när de är bortbjudna. Och det skulle ALDRIG falla mig in att laga annan mat bara för att någon inte vill äta det, vuxen eller barn, det spelar ingen roll. Skillnad är om det gäller tex allergi.

  #52224
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Min dotter pa 11 ater hemma LCHF kost och en del kh ocksa. Men eftersom kvallsmaten iallafall ar LCHF har hon borjat se litet mer ”slimmad” ut. Inte mager eller nagat i den stilen alls, men mer stromlinjeformad. Det ar iallafall sa att jag knappt har brod hemma, eller godis eller sant. Visst, ibland, och saft och isglass finns hemma, for jag anser jag inte kan andra pa hennes liv for mycket at gangen.

  Men sa lange hon ater LCHF till kvallsmaten (fast ibland blir det ris som hon alskar, och ibland stekt potatis och ibland pasta, kanske 1-2 ggr i veckan) tror jag det inte ar san fara med att ga upp i vikt.

  #52225
  AvatarJessi
  Deltagare

  Super bra! Jag kör på som jag gjort nu och skulle det va som så att jag ser på dom att det kanske går uppåt så får jag väl dra i handbromsen. Men som sagt va det finns ju inget godis hemma längre så det borde ju väga upp lite =)

  Tack alla!
  <3

  #52222
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag tror oxå att ”riktig” mat är bra, en del av fettet kan man ju lägga till bara till sej=)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.