Hur hantera sista kilona

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3384
  AvatarSmogz
  Deltagare

  Jag började med LCHF när jag vägde 100 kilo. Först gick jag ner bra, ca 12 kilo innan jag pga att jag föll tillbaka i gamla vanor gick upp till hundra igen. Förra sommaren började jag igen och nu väger jag 84 kilo.

  Jag skulle vilja gå ner 2-4 kilo till (är 182 cm lång) men har väldigt svårt att få det att hända.

  Nån av er som knäckt de sista kilon och har erfarenhet hur man ska göra detta?

  Kan det nu på slutet ändå ha med kalorier in och kalorier ut att göra? Ska jag dra ner på mängden jag äter nu?

  Jag vet inte alls? Nått förslag – träning är väl ett sätt men jag vill kunna nå och hålla min vikt utan att träna, träning får jag se som en bonus.

  #52664
  AvatarJarrebring
  Deltagare

  När man är så nära målet som du är nu så skulle jag rekommendera att göra en fettmätning så du får en rimlig uppfattning om möjligheterna att gå ner ytterligare i fettmassa.

  Sen verkar en allmän uppfattning på de flesta forum vara att det är mycket tålamod det handlar om för att rå på de sista kilona.

  Har du testat att utesluta mjölkprodukter? Det är ett tips jag läst att många får som ligger fast på en platå.

  #52658
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Personligen skulle jag faktiskt göra så som du föreslår – sänka energiintaget i sin helhet men ändå fortsätta att få den mesta energin från fett och proteiner. 🙂

  #52663
  Avatarevise
  Deltagare

  Hej! Och grattis till din viktminskning 🙂

  Om du börjar träna och fortsätter äta så att du ligger i lite underskott så kommer du att gå ner de sista kilona. Träningen kommer dessutom att se till att du formar om kroppen lite så även om du inte kanske går ner mer så komer du att se smalare ut, det har jag egen erfarenhet av.

  När jag gick ner i vikt nådde jag inte min målvikt från början….nu 5 år senare så har jag gjort det så det kan ta tid men det var det värt 🙂

  #52660
  Avatarulfons
  Deltagare

  Håller med evise, kör en allsidig träning ska du se att det händer saker. När musklerna jobbar ökar förbränningen, och dom har konstaterat att den som tränar har högre förbränning vid vila än den som inte tränar. Lycka till på slutspurten.

  #52659
  AvatarVodo
  Deltagare

  jag tror på kalorirestriktion om det är kilon du vill åt. Vill du däremot få snyggare kropp så är det träning som gäller. 😀

  #52662
  AvatarSmogz
  Deltagare

  kilo först snygg kropp sen…

  Tack för att ni bekräftade det jag anade, kalorirestriktion.

  #52661
  AvatarGohper
  Deltagare
  Quote:
  När man är så nära målet som du är nu så skulle jag rekommendera att göra en fettmätning så du får en rimlig uppfattning om möjligheterna att gå ner ytterligare i fettmassa.

  Detta kan vara en väldigt god idé då det kan vara en fördel att behålla muskelmassan. Mao lägga sig på ett intag som inte riskerar muskelmassan men ändå är ett underskott.

  Att hålla nere energin är ju vad du redan gjort, så den svåraste biten klarar du, det är förmodligen bara lite justering och tålamod som gäller. Kanske fler justeringar allefter som du närmar dig målvikten.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.