Hur länge finns Insulinet i kroppen/blodet efter måltid?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Hur länge finns Insulinet i kroppen/blodet efter måltid?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3788
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag har inte hittat på nätet hur länge insulinet finns i kroppen/blodomloppet, någon som har koll på det?

  Om man till exempel äter 50 gram kolhyderater, så producerar kroppen såklart en viss mängd insuling beroende på vad för slags kolhyderater det är, snabba/långsamma osv.

  Men om man nu får i sig 50 gram kolhyderater en viss tid, hur snabbt producerar kroppen insulin då, och hur länge finns insulinet i kroppen/blodet?

  för det är ju med massa insulin och fett som det blir dåligt men när kan man äta nästa fett+protein måltid om man nu har ätit kolhyderater?

  Förstår ni vad jag menar? och någon som har koll? 🙂

  #58316
  Avataroeuf
  Deltagare

  Lite insulin cirkulerar alltid i kroppen. I samband med måltid utsöndras mer, främst som svar på kolhydrater men även på protein. Nivåerna är förhöjda till dess att energin från måltiden är undanstoppad och blodsockret normaliserat. Nästa måltid tycker jag att du ska äta när du blir hungrig…

  #58314
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Men hur länge brukar insulinet vara uppe på en ”högre” dos efter man ätit? är det liksom 5 minuter eller 5 timmar? 😛

  #58315
  Avataroeuf
  Deltagare

  Alltså, det beror ju alldeles på vad du ätit och på hur insulinresistent du är! Omöjligt att svara på helt enkelt (fast mer än 5 minuter :)). Hursomhelst så är hungerkänslorna ett indirekt mått på att blodsockret nu sjunkit undan, med motsvarande sänkning av insulinnivåerna. Så ät när du blivit hungrig igen!

  (Och om ditt mål inte endast rör viktnedgång utan också god hälsa, så är det sannolikt bättre att äta lite fett och protein tillsammans med kolhydraterna för att inte ge så hög blodsocker/insulintopp)

  #58313
  AvatarFranke
  Deltagare

  Insulinnivåer borde väl logiskt sett vara höga tills blodsockernivån sjunkit, och ett tag efter? Isåfall borde du kunna använda blodsockerkurvor som mått.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.