Hur länge finns ketonerna kvar i blodet?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Hur länge finns ketonerna kvar i blodet?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6124
  Avatarglowingmouth
  Deltagare

  Hej!

  Jag började med LCHF för en vecka sen och min första vecka gick riktigt bra, trött som fan i början och allmänt trög och frånvarande men redan den tredje dagen kände jag mig relativt mycket bättre. Nu gick det som så att vi hade fest i helgen och jag har ätit kolhydrater i princip hela det här veckoslutet, idag också (söndag). Men jag vill absolut fortsätta med denna LCHF-diet eftersom att jag känner att med en saltig kolhydratsbaserad kost samlas alltför mycket vätska i min kropp och jag blir ”pluffsig”. (Redan tredje dagen med LCHF insåg jag att mitt ansikte såg mycket smalare och vackrare ut, haha!) Dessutom äter jag mycket hälsosammare. Nu undrar jag om alla ketoner i mitt kropp försvunnit efter helgen och måste jag kämpa mig igenom samma jobbiga första dagar i morgon på samma sätt som förra veckan? Hur länge finns ketonerna egentligen kvar om man går tillbaks till en kost med kolhydrater? 🙂

  #92509
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det är levern som utifrån vlken typ av föda man intar, skapar antingen ketoner eller glukos… enkelt utryckt. Ökar du kolhydraterna över gränsen för ketogen diet.
  , upphör bildande av ketoner. Vid varje övegång behöver kroppen anpassa sig men vad som sker i kroppen verkar vara individuellt. I vilket fall som helst, stoppar du ketosen direkt och får börja om från början.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.