Hur många gram Kolhyderater

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2595
  KolleNatha
  Deltagare

  Hejsan!
  Jag är ny här men har hållt på med lchf i en vecka.
  Jag har fått höra lite olika angående hur många gram kolhyderater man ska äta om dagen.
  Någon säger under 20gr. Någon annan säger att äter man under 20gr kan kroppen ta skada.
  Och att man ska äta mellan 20gr och 40 gr.

  Vad stämmer??? 😮

  #41184
  MsHisingen
  Deltagare

  Det beror på hur strikt du vill köra. Med upp mot 40 gram om dan kan du äta en hel del grönsaker och få en lite ”normalare” livsstil. Under 20 brukar kallas för strikt och grönsaker blir i huvudsak dekorering och man äter mest protein och fett. Jag kommer inte riktigt ihåg var gränsen gick för att det skulle räknas som lchf, men det ligger lite högre ändå, 50 eller 70 gram tror jag.

  #41183
  Franke
  Deltagare

  Det finns inga direkta regler, jag skulle kalla allt som innebär en grov minskning av pasta/ris/potatis och en väldigt grov minskning av raffinerat socker för LCHF, det lämnar fortfarande plats för extrema mängder grönsaker och en hel del frukt om man så vill det. En del ”nollar” och äter under 5g kh per dag och mår bra så, andra äter mer. Jag har inte sett något bevis för att det skulle vara farligt att äta väldigt lite kolhydrater, det finns helt enkelt ingen kroppsfunktion (vad jag vet) som behöver glukos som inte kroppen kan tillfredställa med andra energikällor.

  20g tycker jag är ganska lagom annars, det resulterar i ungefär 50% vikt lågkolhydratsgrönsaker på tallriken och en god gräddsås till kött eller dylikt.

  #41182
  toru
  Deltagare

  Jag brukar alltid rekommendera att sikta på under 10g om man vill komma igång relativt strikt. Anledningen till att jag rekomenderar den nivån är att man då har ”råd” att glida över lite. Om man har 20 eller 30g som ”mål” så är det lätt att det drar iväg uppåt 40 och 50. Om man har 10g så kan det ”få” dra iväg till 20.

  Sedan maj 2010 har jag snittat under 4g kolhydrater per dag i veckan och jag har inte märkt att några kroppsfunktioner skulle försämrats. Jag har lika mycket energi som tidigare (kanske mer tack vare viktnedgången) och huvudet är med (ingen i omgivningen klagar i alla fall…)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.