Hur minera skada?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4916
  AvatarMicki
  Deltagare

  Finns ju en hel del fraagor om diet fusk paa forumet men har inte lyckats hitta naagot om hur man boer aeta foer att minimera inverkan av en fusk dag ifall man vet i foervaeg att den kommer.

  Tex om man kaekar en middag som innehaaller en del KH, blir det inte dubbelt vaerre av att man kaekat fett till frukost o lunch?
  M.a.o. om man vet man skall inmundiga KH paa kvaellen aer det daa baettre av avhaalla sig fraan fett att antal timmar paa vardera sida om KH intagandet saa man inte lagrar baade KH o fettet i kroppen?

  Naagra andra tips paa hur man minimerar viktpaaverkan fraan en fusk dag?

  (Svar som, peta bort KH bitarna eller ta med egen mat e ju bra tips men inte vad jag e ute efter foer denna fraaga eftersom den teoretiska situationen aer baserad paa att man faktiskt kommer att kaeka KH)

  TACKAR

  #75628
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  En fusk dag spelar ingen roll! sköter du din kost 29 dagar av månadens 30 tex, så har ju fuskdagen relativt liten, för att itne säga obefintlig inverkan. Rent hypotetiskt kankse den till och med påskyndar din förbränning dagarna efter?

  Du går ev. upp lite i vattenvikt som du går ner på nån dag eller två eller tre efteråt. Det är i stort sett allt som händer.

  Enda du kan göra för att motverka ev. kalloriöverskott du fått pga fusk är att motionera!

  Fast du ska nog försöka ha en lite mer avslappnad inställning, låt det som varit vara och börja bara om från början NU!

  Det är alltid dagen idag som räknas!

  simma lugnt!

  #75627
  Avataralfons
  Deltagare

  Vad har du för mål är det viktnedgång eller bara ”välbefinnande” Så planera för att inte fuska tycker jag. Men ibland kan man inte styra helt jag vet. När jag ska äta borta så brukar jag äta något mättande och fett innan jag går hemmifrån. Då är det lättare att stå emot och att äta mindre av de kolhydratstinna sakerna.

  #75629
  AvatarMicki
  Deltagare

  Foersta maalet aer viktminskning.
  Har faktiskt inte boerjat LCHF dieten aennu. Taenkte goera laekar koll foerst paa maandag foer att faa lite krops vaerden mm.
  Sen boerjar nya dieten….eller livsstilen.
  Frugan skakar fortfarande paa huvet naer jag foerklarar varfoer det aer bra o aeta fett. 😀 (lite jobbigt ocksaa att frugan kaekar samma sorts mat som jag utan att laegga paa ett kilo saa hon tycker at jag helt enkelt borde dra ner paa tallriks storleken o gaa hungrig halva tiden.) Saa det aer baest jag snart visar positiva resultat.

  Problem foer oss kan va att vi har stort socialt umgaenge ofta med middagar hemma hos naagon eller restaurang. + endel mer formella tillstaellningar. Ofta asiatiska tillstaellningar daer alla delar paa ett antal raetter, eller om mer formallet samanhang ofta en maaltid daer vi inte kan vaelja matraetten, (o vill inte gaerna sitta o peta i maten eller vaelja ut de bitar jag vill aeta o laemna resten till andra) saa det blir till o acceptera endel avsteg.
  Men som sagt viktminskning har foer tillfaellet prioritet saa det aer daerfoer jag aer lite orolig att vaar livsstil kan saetta kaeppar i hjulet.

  #75626
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Nyårsafton 2010 bestämde jag mig för att börja med lchf. Sedan ägnade jag tre månader åt att planera, läsa, lära mig mer om maten, rensa ur kyl, frys, köksskåp… 1 mars började jag och då var det rätt enkelt att börja eftersom jag hade en strategi utstakad. Det hjälper en hel del att vara mentalt förberedd så att man faktiskt är beredd på situationer som när man är bortbjuden, folk frågar varför man inte vill ha ris eller efterrätt eller vad det nu är. Man ansvarar ju själv för sin egen vikt och jag gör mig själv en otjänst om jag äter något för att inte verka konstig eller besvärlig i andras ögon. Så tänker jag.
  Många är dock väldigt förstående när man berättar att man äter lchf och gör sitt bästa för att fixa ihop något lchf-vänligt. Likaså restauranger har väldigt ofta bra alternativ bara man vågar vara lite ”besvärlig” och be om grönsaker i stället för ris etc.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.