Hur mycket fett?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2607
  AvatarSternchen
  Deltagare

  Hej, jag är fortfarande ganska ny här så ursäkta om det här har diskuterats innan. Sökfunktionen ger så många träffar på ”smör” och ”fett”.

  Jag är fortfarande osäker på hur mycket fett man ska äta. Jag har läst att rekommendation är 75-200 g /dag beroende på energibehov. Jag vill inte gå ned så mycket så jag har nog ett lågt energibehov, men hur mycket blir det i smör, ost, grädde, etc.? I de flesta matdagböcker skrivs det ”en klick smör”, ”en skvätt grädde”, ”en bit ost” och andra relativa begrepp.

  Hur mycket smör, grädde, ost, majonnäs och annat fett äter ni (på ett ungefär, om dagen/ på en vecka)? Den som vill får gärna lägga till om ni tror att ni har högt eller lågt energibehov.

  Tack på förhand 🙂

  #41355
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag äter kött fisk fågel ägg och skaldjur, alltid med smör när jag är hungrig, tills jag är mätt. Sen lägger jag till ca 10g kh/dag, tex 1dl grädde=3g 50g vitkål=2g… Välkommen och lycka till=)

  #41356
  AvatarSternchen
  Deltagare

  Tack för svar!

  Du skriver att du alltid äter smör, men hur mycket smör innebär det ungefär? Om jag steker i smör och har en klick till köttet så blir det ca 25-30 g på en dag och ca 150 g smör på en vecka. Är det lite eller mycket? Kanske svårt att säga eftersom jag äter annat fett utöver det… Men ska det mesta av fettet komma från smör eller spelar det ingen roll så länge man äter fett och håller koll på kh från de andra fettkällorna typ grädde och majjo?

  #41354
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  hmm… om du steker en köttbit i smör och häller över skyn!! feta köttbitar är ju oxå fett… men ja, grädde och dyl får du hålla koll på kh… ingen aning hur mycket smör det blir, men du ska hålla dej mätt=))

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.