Hur mycket fett är lagom???

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5367
  AvatarSivanDivan
  Deltagare

  Jag har hållit på med LCHF i 2 veckor nu och blir inte riktigt klok på vad som gäller egentligen? Hur mycket fett är lagom? Vispgrädde till vad? Fick intrycket av att ju mer fett desto bättre nästan.
  Någon klok som kan upplysa mig kanske?:wink-smiley:

  #83274
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hej! Känner du dig osäker på hur du ska äta så är ett tips att köpa en lchf-kokbok med veckomenyer och följa dem ett tag tills du får en känsla för hur du ska äta. 🙂

  Annars så är det där ”ju mer fett desto bättre” en sanning med modifikation. Det handlar inte om att du ska trycka i dig så mycket fett det bara går utan om att största delen av ditt energiintag ska komma från fett. Får du i dig exempelvis 2000 kalorier under en dag så ska större delen av dem komma från fett. Det behöver inte betyda jättemängder. Säg att du utgår från en kycklingfilé och nåt tillbehör, tex. blomkålsmos. I moset blandar du en skvätt grädde, en klick smör och/eller riven god ost. Ät och känn efter hur det känns. Är du hungrig efter, säg, två timmar så innebär det att det var för lite fett, och då ökar du på mängden nästa gång tills du känner att du står dig i flera timmar.

  #83273
  AvatarFranke
  Deltagare

  I min erfarenhet är lagom med fett mängden som gör dig mätt i 6-8h. Mindre så går man och småäter, mer så mår man illa.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.