Hur mycket kolhydrater är för mycket?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Hur mycket kolhydrater är för mycket?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29
  AvatarAngelica83
  Deltagare

  Hej! Jag har läst om LCHF på nätet och tycker det verkar väldigt intressant. Men hur mycket kolhydrater är för mycket per dag? Eller alltså, hur mycket får man äta max per dag om man vill gå ner i vikt med LCHF?

  #6344
  AvatarHasse81
  Deltagare

  Gi-metoden tillåter cirka 20-25/gram per dag. När du äter LCHF så ska du helst äta ännu mindre.

  #6346
  AvatarThomas E
  Deltagare

  Det är ganska individuellt hur mycket som är för mycket. De flesta som äter LCHF för att tappa vikt hamnar på vissa tröskelnivåer och för att komma förbi dessa kan man försöka att köra så nära noll som möjligt till man kommer igång igen men minskningen. Sedan kan man känna sig för lite igen. Mjölkprodukter kan vara en grej man kan ta bort vid en sådan tröskel, ett tag. Sedan kan man prova lite igen. Men märker man att det går trögt så bör man minska. Sen tror jag att det har betydelse vilka kolhydrater det handlar om. Om man t ex äter 10 g kolhydrater om dagen så bör de inte vara i form av vitt socker eller raffinerat vetemjöl.

  #6345
  AvatarPerenna
  Deltagare
  Quote:
  Gi-metoden tillåter cirka 20-25/gram per dag. När du äter LCHF så ska du helst äta ännu mindre.

  Enligt vad jag läst är 20 gram kolisar per dag Atkins' induktionsperiod för bara två veckor, och efter det börjar man gradvist höja mändgen kolhydrater. Den finske lchf-gurun doktor Heikkilä säger att kolhydrater borde inte gå över 70 gram per dag.

  GI-metoden tillåter mycket högre kolisarmändger.

  Enligt nordiska näringsrekommendationerna ska man äta 50-60 e% kolhydrater, vilket kan vara 300 gram.

  #6348
  AvatarBia
  Deltagare

  I Doktor Dahlqvists ”guide till bättre hälsa och viktkontroll” så skriver hon: Kolhydrater ska vi överviktiga och sjuka äta cirka 20-40 gram per dag av….
  Jag tycker nog att 40 g låter mycket ??

  #6347
  AvatarIdean
  Deltagare

  Siffror som brukar florera på kolhydrater i fokus :

  Max fem gram kolhydrater

  * brukar användas för att definiera vad som är en OK matvara, man menar ”max fem gram kolhydrater per 100 gram vara” i innehållsförteckningen

  Max 20 gram kolhydrater

  * brukar användas för att definiera vad som är ett ganska normalt antal gram kolhydrater att äta per dygn om man är ”medelstrikt” och vill gå ner i vikt. Matchar ganska väl mot en kombination av ”stillasittandes kvinnas energibehov” och max 5 energiprocent kolhydrater.

  Max fem procent kolhydrater

  * Hänger ihop med de fem grammen per 100 gram vara, 5 gram av 100 är 5%. Ofta även en begreppsförvirring av procent och energiprocent

  Max fem energiprocent kolhydrater

  * brukar anges som en övre gräns lämplig för väldigt kolhydratkänsliga och de som behöver gå ned i vikt

  Resten av sidan hittar du här : http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?MessageId=c7f91038-716e-4976-acac-6fa276bfbedb

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.