Hur mycket ska jag äta?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4442
  Avatarchristine
  Deltagare

  Hej! har precis börjat med lchf. Men min stora fråga är… Hur stora portioner ska man äta? Jag orkar tex 2 sekta ägg samt 1 paket bacon. Ska man äta så mycket man orkar? Hur mycket grädde ska man ha i rätterna som man måste öka fett innehållet? Inte hur mycket som helst väll? jag hoppas här få lite hjälp. 🙂

  #67337
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hej & välkommen! 🙂

  Man brukar säga: ”Ät tills du är ohungrig”, typ tills magen slutar kurra. Själv tycker jag det är svårt att ”mäta” på det sättet men det är säkert en bra metod om man kan äta långsamt och verkligen tar sig tid att känna efter om man är mätt. För oss vanliga dödliga som alltid duktigt äter upp allt på tallriken oavsett om vi är mätta eller ej 😛 så tycker jag dock det funkar bra att lägga upp ganska små portioner och sedan testa sig fram. Blir man hungrig 1-2 timmar efter måltiden så var det antingen för lite mat eller för lite fett i maten. 🙂 Man lär sig efter hand!
  Jag tror det är rätt vanligt med 2-3 ägg och 1/2 paket bacon till frukost.

  Fett och protein mättar bra så man behöver inte äta några skogshuggarportioner precis. Lägg upp samma mängd kött/fisk/ägg/skaldjur etc. på tallriken som du gjorde tidigare innan lchf, lägg till kolhydratsnåla grönsaker om du så önskar och sen så lägger du till något fett, tex. sås eller en fet dressing på grönsakerna. Mängden fett beror lite på hur fett ditt protein är (det behövs inte lika mkt fett om du äter fet lax som när du äter en fettsnål kycklingfilé, tex.). Om jag äter bearnaise, majonnäs, creme fraiche eller liknande till maten så brukar jag ta runt 3 matskedar och om jag gör gräddsås så brukar jag ta ca 1 dl grädde. Jag tror att 1 dl grädde eller 1 dl creme fraiche om dagen är rätt lagom, äter man mer så springer kolhydraterna lätt iväg.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.