Hur ofta sover du?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5031
  Lord Marcus
  Deltagare

  Jag har levt på kaffe latté och smörgåsar i hela mitt liv. För c.a 4 månader sedan slutade jag dricka kaffe helt och hållet. Det var inget medvetet beslut till att börja med, jag råkade helt enkelt gå en vecka utan en droppe. När jag kom på mig så bestämde jag mig för att se hur länge jag kunde hålla mig.

  En eller två gånger sedan dess har jag blivit kaffe-sugen, men jag har aldrig druckit en kopp till sen dess. Två månader senare började jag med LCHF.

  Men fram tills den punkten, någon gång i höstas, kunde jag gå en hel vecka på att bara äta smörgåsar (ljus-grovt eller mörkt bröd) med smör, och inget annat pålägg. Marmelad någon gång ibland, och så kaffe latté. Inget annat. Under den här tiden så hade jag ingen som helst energi, jag kunde gå till skolan och vara där i 6 timmar (efter 9-10 timmars sömn), komma hem och sedan krascha i sängen i någon timme innan jag orkade göra något annat.

  Sen har jag heller aldrig varit frukost eller lunchätare… 😛

  Jaja, till poängen då.

  Jag har just nu haft jullov/vinteruppehåll, och jag märkte att för några veckor sedan så har min dygnsrhytm… Förändrats.

  Jag är numera vaken i 30-timmars skift. Sen sover jag drygt 10-12 timmar, och vaknar pigg och utvilad. Om jag försöker gå och lägga mig tidigt, vilket jag försökt göra flera gånger för att komma in i ”normal” dygnsrytm, så ligger jag bara där och väntar på att bli trött. Tar jag en promenad eller försöker trötta ut mig mentalt genom att läsa lite eller lyssna på musik, så kan ta det ta flera timmar.

  Sen rör jag mig inte så jättemycket på en vanlig dag heller. Kanske går ut på en promenad när vädret tillåter, men jag spenderar väldigt mycket tid framför datorn.

  Jag gör helt enkelt inte av med energi, och jag kan inte tänka mig att det kan ha med något annat än kosten att göra.
  Upplever ni att ni har mycket mer energi nu när i äter på LCHF? Och har ni någonsin haft det här problemet, att ni inte gör er av med energin och därför håller er vakna i absurt många timmar?

  Om ni har det… hur löste ni det? Börjar skolan igen nu imorgon, och hade väldigt gärna kommit igång i normalfart igen. 😛

  #77581
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Många som ändrat sin kost till LCHF upplever att man vaknar tidigare och somnar senare. Att du inte svoer igen de timmar du är vaken beror på att om man missar några timmars sömn så sover man inte ikapp dessa genom att sova längre, man sover i kapp dem genom att sova djupare. Jag tror nog att det löser sig när du kommer in i dina valinga rutiner igen. Om du vaknar tidigare och somnar enare så spelar det ingen roll så länge du upplever att du mår bra.

  #77588
  Lord Marcus
  Deltagare

  Hm. Att jag inte sover igen timmarna är nog inte ett lika stort problem som att jag inte somnar till att börja med. 30-timmars skift av att vara vaken kan vara kul när man ska spela en massa spel eller har ett rikt socialiv, men nu när jag ska börja leva ett ”vanligt” liv igen så kan det bli problematiskt… 😛

  #77582
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Tänk lite längre än kosten då. Är det något annat i din livssituation som stressar dig och gör att sover sämre etc? Funkar LCHF bra för dig annars tycker du?

  #77589
  Lord Marcus
  Deltagare

  Finns egentligen inget som stressar mig just nu, nej. Jag tror helt ärligt att min kropp just nu mår bra, jag äter nyttigt och får en massa energi – men är inte van vid att ha det. Det kanske helt enkelt är så att jag måste börja göra mig av med energi genom att ta upp någon form av fysiskt aktivitet, som t.ex träning.

  Kan det vara så, tro?

  LCHF fungerar jättebra för mig i övrigt. Äter c.a 2 mål mat om dagen, och någon kopp té med grädde däremellan. Äter bara när jag är hungrig.

  #77583
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Ja, om du är väldigt fysiskt inaktiv så kanske det vore en bra idé med att börja röra på dig! 🙂

  #77586
  Tessan88
  Deltagare

  Mina ”sömproblem” har oxå blivit värre sen jag började med lchf, dock har jag aldrig lidit av det utan känner precis som du att när jag vaknar sedan efter att ha sovit ikapp så är jag pigg!

  Då man ska jobba natt så ingen kan klaga på en. Om det nu inte är pga stress eller andra faktorer så är det nog bara en individuell sömnrutm du har – jag har samma! Och om jag ska sova varje natt som en ”normal” människa dvs 8 h per natt så är jag vaken minst 5-6 och sover max 3-2 sammanlagt. Då känner jag mig mera trött än om jag gör som du beskrev.

  Jag kan inte säga att jag är stilla sittande för 5 öre dock, häst och hund så blire många timmar och mil per dag.

  #77584
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Att sova 2-3 timmar per natt låter inte hälsosamt.. Absolut minst 6 timmar under veckodagarna skulle jag säga att alla behöver.

  #77587
  Tessan88
  Deltagare

  2-3 blir det om jag inte får vara vaken i 30-35 timmar 🙂 hälsosamt eller inte… Den ändå gången jag sovit ”normalt” var på.de där jäkla sömntabletterna som inte alls gav en bra sömn tyvärr… Så det är inget problem för mig just, mer andra som kommenterar och ”lider” av det 🙂

  #77590
  susspuss
  Deltagare

  … för er som har problem att sova, så har jag ett ”hett tips”. 😉 Testa Super CalMag, ta en tablett, ev två, innan sänggående.
  Har aldrig sovit så gott som sen jag började ta dessa. 😀

  #77585
  war
  Deltagare

  haha, jag är trebarnsfar, sover om jag kan och får.
  Sällan mer än 6 timmar per natt

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.