Hur ser era dagar ut gällande måltider?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Hur ser era dagar ut gällande måltider?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #267
  Avatarellen80
  Deltagare

  Har nu kört detta slaviskt i två veckors tid och mår rätt bra. Huvudvärken däremot sitter i och även nattetid. Märker att jag även är hungrig under natten vilket jag sällan var innan LCHF.

  Dessvärre går jag genom en tuff tid nu på det privata planet och har ingen matlust direkt och tror att jag äter för lite. Är det så att man bara skall äta när man är hungrig?
  Då kan jag i sådana fall äta väldigt sällan.

  Jag får väldigt lätt magkatarr av för mycket fett och blir illamående snabbt.
  Om jag skriver ner vad jag äter på en dag så kanske ni kan kommentera detta, ge tips, råd och sporra mig med nya idéer m.m

  Vill bara påpeka att jag redan, bara efter 2 veckors LCHF har gått ner 5,7 kg!!!

  Såhär kan en dag se ut för mig:

  Frukost: 2 ägg med äkta majonäs på
  fet yoghurt, naturell
  kaffe med fet mjölk i
  lunch: omelett med grädde i och 28% ost, tomat och skinka, eller en sallad med majonäs i,
  eller kycklingklubbor (små) med skinnet på, grönsaker, fet sås
  middag: lax eller kött stekt i riktigt smör,broccolimos gjort på grädde och riktigt smör
  mellanmål: några skivor gräddost och skinskivor

  Min inspiration tryter lite , tycker det blir samma samma varje dag och mycket ägg. Det är inte farligt att äta för mycket ägg eller?

  Hur ser era dagar ut? ::)

  Mvh Ellen

  #7984
  Avatarellen80
  Deltagare

  Ville bara säga det att varje dag äter jag inte alls såhär mycket som jag skrev upp. Får inte ner det helt enkelt. De dagarna har varit få då jag kan äta den mängden som jag skrev….

  mvh Ellen

  #7982
  Avatarcathrine
  Deltagare

  så blir det, låter som jag och många fler

  #7983
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag undrar lite över detta underliga rykte att man ska äta när man är hungrig.När man blir hungrig vill man ha mat just då o vad blir det för matlagning av det? Det blir ju ”betande”; beteckningen på vår tids matordning;du plockar lite vad du vill, när du vill,ur kylskåpet o stoppar i munnen. Undra på att man inte får någon matinspiration.
  Många överviktiga som äter LCHF har haft problem med ätstörningar. Då är hunger- och mättnadssignalerna ofta satta ur spel o det tar tid att reparera den skadan.Då går det inte att följa rådet att äta när man är hungrig; antingen äter man jämt eller aldrig. Jag tycker du, trots bristande aptit, gör rätt som placerar ut dagens måltider som frukost, lunch o middag.

  Du har flera problem:
  Du har privata problem o p.g.a dem ingen matlust.
  Du får lätt magkatarr av fett.
  Du har huvudvärk o hungerkänslor på natten
  Du kan inte variera din matsedel

  Du har inte funderat på att inte äta LCHF medan dina privata problem pågår?Du kanske förväxlar dina bekymmer; huvudvärken kanske inte beror på LCHF utan på att du grubblar och/eller har ångest för problemen. Likaså magkatarren (som kan upplevas som hungerkänslor) kan ju också bero på det,då kanske det är onödigt att äta för mycket fett också.
  Du har inte möjlighet att ta en paus med LCHF medan du löser dina problem? Du verkar ju inte att ha svårt att gå ner i vikt så du skulle ju kunna komma igen med flygande fanor o ett helt nytt matintresse.
  Vare sig du pausar lite eller kör vidare så kan du kanske få lite middagsinspiration på den här sidan.Hittade den nyss så jag har inte läst så mycket men den verkar lovande:
  http://veckansmiddag.blogspot.com/

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.